ŠAPIĆ: Kriv sam za 20 nelegalnih objekata na Savskom nasipu! IMAJU 8 DANA DA IH UKLONE, ako to ne učine, RUŠIMO IH!
Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

afera meseca

ŠAPIĆ: Kriv sam za 20 nelegalnih objekata na Savskom nasipu! IMAJU 8 DANA DA IH UKLONE, ako to ne učine, RUŠIMO IH!

Aleksandar Šapić je u izjavi za Espreso kaže da prihvata krivicu za 20 od 125 objekata na Savskom nasipu koji su tu nelegalno!

Objavljeno: 09:29h

Verbalni sukob gradskog menadžera Gorana Vesića i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića u punom je jeku poslednjih dana. Naime, sve je počelo nakon Vesićevih optužbi upućenih na račun izgradnje nelegalnih objekata na Novom Beogradu.

VIKENDICE NA SAVSKOM NASIPU MOGU SLOBODNO DA SE RUŠE! Vesić ponovo poslao nezgodno pitanje Aleksandru Šapiću (FOTO)

Velika prašina podigla se i nakon protesta biciklista koji su iskazali svoje nezadovoljstvo za koje kažu da traje više godina, zbog saobraćaja motornih vozila na Savskom naspiu, obzirom da je četvorotočkašima po Zakonu o vodi tu vožnja zabranjena. Ipak, oni kazu da gradska vlast nije reagovala na njihove primedbe godinama.

foto: Filip Plavčić

Aleksandar Šapić je u izjavi za Espreso.co.rs rekao prihvata krivicu za 20 objekata od 125 na Savskom nasipu koji su tu nelegalno sagrađeni.

- 125 je popisanih objekata na Savskom nasipu. Od toga 20 objekata nisu predali za legalizaciju. To su u principu nezavršeni objekti. Kao takvi, bez da su legalizovani ili u procesu, mogu da budu srušeni sada, ali ne želim da onda ljudi postavljaju pitanje, "što nas rušite, a njih ne", jer bi imali pravo na to. Postoji zakon koji se treba poštovati. Ne može da se sruši nijedan objekat dok legalizacija nije obavljena ili objekat nije ozakonjen - objašnjava Šapić i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Nijedan objekat na Novom Beogradu se neće rušiti bez odobrenja Sekretarijata za građevinu. Neka Sekretarijat ozakonjuje ili odbija, mi da rušimo bez toga ne možemo jer onda kršimo zakon. A ako zakon dozvoljava da nelegalni objekti opstaju toliko dugo, onda neka menjaju zakon, jer tu nešto ne valja - priča Šapić.

foto: Filip Plavčić

Predsednik GO Novi Beograd rekao je i da nakon izjave grada da želi da da novac za uklanjanje nelegalnih prostora za odmor, opština je uputila zahtev gradu na 20 miliona kako bi to učinili, ali da se nada da će za prvih 20 biti novca, i bez te uplate. Takođe, naveo je da 20 pomenutih objekata, odnosno njihovih vlasnika treba da započnu proces ukljanjanja i da zato imaju 8 dana počev od juče kada su obavešteni. Ukoliko to ne učine, kada istekne ovaj period, objekti će biti srušeni.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.