Ovi Beograđani će na protest S JASTUCIMA, a razlog što ih nose je logičan! (FOTO)
Foto: Ilustracija/Aleksandar Jovanović Cile

protiv buke!

Ovi Beograđani će na protest S JASTUCIMA, a razlog što ih nose je logičan! (FOTO)

Novi protest "protiv epidemije buke" održaće se u petak, 19. maja u 19:00 u Cetinjskoj ulici. Organizatori traže rešenja za problem buke u prestonici od gradske uprave

Objavljeno: 15:51h

Organizatori protesta dva udruženja "Beograđani protiv buke" i "Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku" organizovaće protest u petak, 19. maja u 19.00 u Cetinjskoj ulici.

Kako se navodi u saopštenju, Goran Vesić, gradski menadžer, treba da odgovori zbog čega nije rešen problem buke u gradu.

Oni su pozvali sve koji imaju problem sa bukom da im se pridruže na protestu i da ponesu jastuke kao "simbol oduzetog prava na san".

UPOZORENJE! Srbiji danas preti NEVREME! Ako putujete, poseban oprez!

foto: FoNet

U saopštenju ovih udruženja stoji:

"Tražimo hitna rešenja. Zalažemo se za odgovorno ugostiteljstvo i turizam u Beogradu. Od gradske uprave očekujemo da ih obezbedi pomoću svih brojnih ovlašćenja i nadležnosti koje već ima, a da one koje joj nedostaju hitno obezbedi u efikasnom i brzom dogovoru sa republičkim organima". Koliko je država platila za lečenje Srba u inostranstvu, a koliko građani porukama? UPOREDILI SMO I DOBILI ŠOK PODATKE!

Ta udruženja podsećaju da je Vesić "pre godinu dana obećao rešenje problema buke za ceo grad do kraja 2016".

"Vlast u Gradu nije uradila ništa osim besmislenih izmena jedne gradske odluke, čije sprovođenje nije u stanju da obezbedi. Nije oformila radnu grupu za buku, nije je obezbedila preuzimanje najavljenih nadležnosti od Republike, nije donela podzakonska akta neophodna za sprovođenje zakona i inspekcijiskih rešenja".

VITEZOVI I DALJE ŽIVE! Stefan je Jovanu zaprosio na SPEKTAKULARAN način, i to na GAZIMESTANU! (FOTO)

Dodali su da gradska uprava ne obaveštava javnosti iako ima zakonsku obavezu o preduzetim merama koje se tiču zaštite od buke u životnoj sredini, navodeći da Beograd zaslužuje samo noćni provod koji se "temelji na uvažavanju ljudskih i građanskih prava i poslovanju po propisima".

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.