OD JUNA PAKLENE GUŽVE NA BRANKOVOM MOSTU! Naoružajte se strpljenjem, kreću radovi!
Foto: Dragan Kadić

biće haosa!

OD JUNA PAKLENE GUŽVE NA BRANKOVOM MOSTU! Naoružajte se strpljenjem, kreću radovi!

- Projektom je predviđeno da se zameni 432 metra staze sa ogradom, kao i ivičnjak između pešačke staze i kolovoza
Objavljeno: 12:17h

Obnova Brankovog mosta počeće 15. juna! Radovi bi trebalo da budu gotovi do novembra, a posao rekonstrukcije dobila je "Mostogradnja". Most decenijama nije održavan, a oštećenja su bila veća nego što se prvobitno mislilo. Odlukom inspekcije, staza za bicikliste zatvorena je duže od dve godine.

- Problem je nastao jer most decenijama nije održavan, a kada je počela izrada projekta, pokazalo se da su oštećenja veća nego što se u prvi mah mislilo. Tako da će rekonstrukcija biti obimnija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da budu završeni do kraja građevinske sezone - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ugovorila je sanaciju pešačke staze na uzvodnoj konstrukciji Brankovog mosta sa "Mostogradnjom", a vrednost radova je 210 miliona dinara. Tokom nekih faza rekonstrukcije, protočnost mosta će biti smanjena zbog zatvaranja nekih traka, a vozačima će biti potrebno dodatno strpljenje.

- Pre tri godine urađena je detaljna analiza stanja pešačke staze i tada je konstatovano da su oštećenja čelične konstrukcije i betonskih ploča dosta teška i da se ova oštećenja ne mogu popraviti kroz uobičajeno održavanje - navode iz Direkcije.

- Projektom je predviđeno da se zameni 432 metra staze sa ogradom, kao i ivičnjak između pešačke staze i kolovoza. Izradiće se potpuno nova pešačka staza sa konzolama i ivičnjakom. Ograda će se demontirati, sanirati i ponovo ugraditi, s tim što će biti podignuta na odgovarajuću visinu od 1,2 metra zbog bezbednosti biciklista.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.