CENA JAJA NA BAJLONIJEVOJ PIJACI ŠOKIRALA SRBE: Prodaju se za skoro 3 HILJADE DINARA, a evo o KOJOJ VRSTI JE REČ
Pijaca, Foto: Tamara Trajković

ponuda

CENA JAJA NA BAJLONIJEVOJ PIJACI ŠOKIRALA SRBE: Prodaju se za skoro 3 HILJADE DINARA, a evo o KOJOJ VRSTI JE REČ

Ukoliko želite da sebi priuštite nojevo jaje, moraćete da izdvojite čak 2.990 dinara

Objavljeno:

Nesvakidašnja ponuda osvanula je na izlogu jednog lokala na beogradskoj pijaci "Bajloni". Naime, na slici koja kruži po društvenim mrežama, vidi se da je "Bajlonijeva" pijaca postala bogatija za još jedan potpuno neuobičajeni proizvod - nojevo jaje.

Ukoliko želite da sebi priuštite nojevo jaje, moraćete da izdvojite čak 2.990 dinara.

Iako neko može da pomisli da je cena previsoka, malo je poznato da jedno nojevo jaje može zameniti čak 30 kokošijih jaja i nahraniti do 15 ljudi, a da je cena ove ptice jednaka ceni čak dva bika.

Nojeva jaja posebno postaju aktuelna uoči Vaskrsa, jer su pogodna za šaranje i predstavljaju posebno atraktivnu dekoraciju praznične trpeze.

pijaca, Zeleni venac, Hrana, Ribarnica, riba, Šaran
foto: Tamara Trajković

Jedan noj košta kao dva bika

Uzgajivač nojeva, Zrenjaninac Rajko Olćan, već 20 godina se bavi ovom retkom pticom na našim prostorima. Kako je nedavno izjavio, iako je to skupa investicija u samom startu, ni malo nije zahtevna za brigu i gajenje.

„Ako me pitate koliko je isplativo, reći ću ovako. Jedan noj, ako sve od njega prodaš, košta kao dva bika, a ne traži ništa. Hranu jednom dnevno, vodu i malo brige, da paziš da ne pobegne. A znate koliko posla ima oko jednog bika“, rekao je Rajko za "Dnevnik".

Od jednog noja težine od 100 do 120 kila dobije se 30 do 35 kilograma čistog mesa. Cena kilograma je 25 evra. Tu su i perje i čuvena mast od noja, apotekarska, koja se po kilogramu plaća i do 100 evra.

„To je izuzetno kvalitetno meso, ima ukus kao teletina. Najviše volim supu od noja. Posle toga, rinflajš, krompir i sos, čisto uživanje. Zna to onaj ko je probao“, završava priču Radivoj Rajko Olćan.

Bonus video:

00:59

„Pokretna vozna pijaca”

(Espreso/Blic/Sofija Vulićević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.