DANAS POČINJE UPIS U VRTIĆE U BEOGRADU: Slobodno 6.881 mesto, prijavljivanje do 19. maja
Foto: Profimedia, Ilustracija

roditelji, pažnja!

DANAS POČINJE UPIS U VRTIĆE U BEOGRADU: Slobodno 6.881 mesto, prijavljivanje do 19. maja

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović pozvao je roditelje da predaju zahtev za upis dece u vrtić elektronski
Objavljeno:

Konkurs za upis dece u vrtiće u Beogradu počinje danas, i trajaće sve do 19. maja. U obdaništima u glavnom gradu u radnoj 2017/2018. godini biće 6.881 slobodno mesto.

Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, a žalbe će biti razmatrane do kraja juna.

U 17 ustanova roditelji će moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca.

Sekretarijat će odobravati i povećanje broja mesta za 20 odsto, ukoliko bude takvih zahteva.

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, a za oko 9.000 dece Grad Beograd refundira deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je ranije da grad spremno dočekuje predstojeći upis i najavio moguće povećanje broja mesta u vrtićima. Gak je precizirao da na upis trenutno čeka 8.280 dece, od kojih je 4.902 mališana sa prioritetom.

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, kao i mališani koji imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

I u ovogodissnjem upisnom roku, roditeljima će, pored toga što zahteve mogu da podnesu neposredno u ustanovama, biti dostupan i onlajn upis dece putem nacionalnog portala "eUprava".

Elektronsko podnošenje zahteva će se odvijati u dva koraka - popunjavanje i slanje prijave. Ovaj proces je besplatan.

Ova usluga je prvi put u rad puštena u maju prošle godine, a zahtevi su tim putem podneti za polovinu dece upisane u prošlom konkursnom roku.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović pozvao je roditelje da predaju zahtev za upis dece u vrtić elektronski.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.