BEOGRADSKI SPLAVOVI SE NAŠLI NA PRESTIŽNOJ LISTI NAJBOLJIH PLAŽA NA SVETU! Ocenu dali stručnjaci i influenseri
Splavovi, Foto: Nebojša Mandić

jedan od simbola beograda

BEOGRADSKI SPLAVOVI SE NAŠLI NA PRESTIŽNOJ LISTI NAJBOLJIH PLAŽA NA SVETU! Ocenu dali stručnjaci i influenseri

Beogradski splavovi su se našli na listi najlepših plaža na svetu

Objavljeno: 12:36h

Portal Beachatlas nedavno je objavio listu 100 najboljih plaža, a na listi se neočekivano našla i jedna lokacija iz Srbije. Kako navodi ovaj portal, potraga za najboljih svetskim plažama usmerena je uglavnom na izgled, a to obično podrazumeva peščane plaže i čisto plavo more. No, oni su istakli da nisu želeli da naprave konvencionalnu listu, već da uzmu u obzir i druge kriterije, piše Beachatlas.

"Ovo je prvi izbor ikada koji je proširio i obuhvatio različite kriterijume kao što su vrednost za lokalnu zajednicu, ponuda načina života i kulturni značaj. Ova šira perspektiva omogućila nam je da osvetlimo one 'dragulje' na plaži koji obično ne dospeju na tradicionalne, jednodimenzionalne popise najboljih plaža", napisali su. Tako su se na listi "100 najboljih plaža u svetu" pronašli i beogradski Splavovi, koji su zauzeli 50. mesto. Zanimljivo je da je Beachatlas za ovu listu pozvao stručnjake za putovanja i influensere iz celog sveta, kako bi pomogli u kreiranju liste.

Lista najlepših plaža na svetu
Lista najlepših plaža na svetufoto: Prinstcreen/BEACHATLAS

Tako su se na listi pronašle i neke lokacije iz regiona, kao što su: Bačvice u Hrvatskoj (21. mesto), Sveti Stefan u Crnoj Gori (31. mesto), Viški podmorski tunel u Hrvatskoj (59. mesto) te Bled u Sloveniji (75. mesto).

Prvih pet najboljih plaža u svetu su: Bora Bora u Francuskoj Polineziji, južnoafrička plaža Boulders, Waikiki na Havajima, Copacabana u Brazilu te Maya Bay na Tajlandu.

Bonus video:

00:57

Poznati splav počeo je večeras da tone

(Espreso / Mondo / Beachatlas /Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.