I MI AJFELOV TORANJ ZA TRKU IMAMO: Miško podigao KULU nasred DVORIŠTA u Sremčici, a ovako su REAGOVALE KOMŠIJE!
Miško iz Sremčice, Foto: UNA TV / SCREENSHOT

miškov toranj u sremčici

I MI AJFELOV TORANJ ZA TRKU IMAMO: Miško podigao KULU nasred DVORIŠTA u Sremčici, a ovako su REAGOVALE KOMŠIJE!

Prva replika bila je visoka nekoliko metara, da bi 2004. godine postavio u dvorištu i ovu konstrukciju koja svakodnevno mami poglede prolaznika

Objavljeno:

Verovali ili ne, na samo dvadesetak kilometara od centra Beograda možete uživati u pogledu sa Ajfelovog tornja. Ova svetski poznata atrakcija dobila je i svoju verziju u Sremčici, a kako navodi njegov tvorac, inspiraciju da u svom rodnom mestu napravi baš ovaj simbol Pariza, našao je u maketi, koju je kao dete imao.

"Sve što čovek ide gore lepše je. Samo se mora voditi računa da se ne padne", kaže za Unu tvorac tornja u Sremčici Milorad Đorđević Miško.

U svetu postoji više od 30 kopija Ajfelovog tornja - Las Vegas, Tokio, Tijandučeng, Gvatemala Siti... Od skoro, na listi i Sremčica. Skoro 15 metara visine i 800 kilograma težine - Miškov toranj manji je 22 puta od onog u Parizu. Ljubav prema francuskom simbolu nastala je kada je imao samo sedam godina.

Miškov toranj ima 15 metara visine

- Ni jednoj ženi nisam ovde izjavio ljubav, a imao sam više žena. Moj otac je putovao u Pariz i doneo mi malu Ajfelovu kulu, maketicu. Ja sam se tad zaljubio u nju i kada sam bio u vojsci, sa nekih 19-20 godina, tamo su mnogi pravili od šibica makete, pa napravim i ja - ispričao je on za TV Una.

Uskoro je drvo zamenio metalom. Prva replika bila je visoka nekoliko metara, da bi 2004. godine postavio u dvorištu i ovu konstrukciju koja svakodnevno mami poglede prolaznika, ali i po koje negodovanje komšija.

Miškov Ajfelov toranj u Sremčici
Miškov Ajfelov toranj u Sremčicifoto: UNA TV / SCREENSHOT

- Mnogi su rekli - nema nikakve koristi. Ja onda kontriram ljudima, nemate ni od duvana nikakve koristi, pa mnogi pušite. Da ne pričam gore stvari... - kaže Miško i dodaje da ima i onih koji koriste svaku priliku da popiju kafu uz pogled na njegov Ajfelov toranj.

Zanimljivo je da iako nikada uživo nije video francusku kulu, ona ga i posle 60 godina i dalje inspiriše.

Miškov Ajfelov toranj u Sremčici
Miškov Ajfelov toranj u Sremčicifoto: UNA TV / SCREENSHOT

- Nagovarao sam sina da napravimo neki restoran i bar tri puta veću, da bude bar 50-60 metara, ali sin nije pristao. Rekao je da nam mafijaši ne bi izlazili iz dvorišta", ispričao je Miško koji tvrdi da je i bez restorana, ovo i dalje odlična lokacija za one koji traže romantiku. U Parizu se kod pravog tornja na dnevnom nivou desi više stotina veridbi, dok ovaj u Sremčici čeka prvi slučaj svečanog čina.

Zanimljivo je međutim, da Miško nije jedini koji u Srbiji u svom dvorištu ima Ajfelov toranj. Poznato je i da jedan takav primerak postoji i u Velikog Plani.

Bonus video:

01:13

Kad ispred Ajfelovog tornja zagrmi Lepa Lukić

(Espreso / Mondo/Una/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.