RADNO VREME OBJEKATA U BEOGRADU ZA SRETENJE: Sve je izmenjeno, obratite pažnju
Dan državnosti, Foto: Tamara Trajković, Rina

DAN DRŽAVNOSTI

RADNO VREME OBJEKATA U BEOGRADU ZA SRETENJE: Sve je izmenjeno, obratite pažnju

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika – Dana državnosti Srbije – Sretenje, mogu da budu otvoreni

Objavljeno:

Tokom državnog praznika Sretenje, zanatlije i trgovci na teritoriji grada Beograda radiće izmenjeno, i to u sredu 14. februara dežurni prodajni objekti pretežno prehrambenog asortimana moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 18 sati, dok u četvrtak 15. februara objekti mogu da budu zatvoreni. Sutradan, 16. februara, moraju raditi u vremenu najmanje od 9 do 12 sati.

„Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata na Sretenje – Dan državnosti Srbije 2024. godine, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće izmenjeno, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu“, prenosi Beoinfo.

Kako se navodi, na dan državnog praznika – Sretenje (15. i 16. februara), nespecijalizovani trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski objekti mogu da budu zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Navode i da dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Radno vreme
Radno vremefoto: Emilija Jovanović, RINA, Printscreen

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika – Dana državnosti Srbije – Sretenje, mogu da budu otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

„Veletržnica Beograd“ će za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara, raditi 24 sata, takođe je saopšteno iz Beoinfo.

Beogradske pijace će tokom predstojećeg praznika Dana državnosti 15. i 16. februara raditi po ustaljenom radnom vremenu, najavljeno je danas iz JKP Beogradske pijace.

Tako će tokom dva praznična dana Zelene pijace raditi od 6 do 19 časova, beogradski buvljak Miljakovac od 8 do 20 časova, pijaca cveća „Krnjača“ od 8 do 19 časova, a pijaca “Palilula” od 7 do 21 čas.

Takođe, uobičajeno, od 6 do 19 časova, radiće i pijaca „Dušanovac“ prodaja robe iz vozila.

Po ustaljenom radom vremenu će raditi i garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca, pa će tako garaže u okviru pijaca „Palilula“ i „Zeleni venac“ biti otvorene od 6 do 21 čas.

Parking pijace „Zemun“ radiće 24 sata, dok će parking pijace „Dušanovac“ raditi od 8 do 19 časova.

Bonus video:

01:41

HEROINA IZ KRAGUJEVCA ODLIKOVANA NA SRETENJE: Medicinska sestra medalju nesebično posvetila svim kolegama (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.