METRO I DO ORLOVAČE: Ovo je plan za gradsku železnicu koji će OLAKŠATI ŽIVOT SVIMA!
Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

živi bili pa videli

METRO I DO ORLOVAČE: Ovo je plan za gradsku železnicu koji će OLAKŠATI ŽIVOT SVIMA!

Na sve ovo sugrađani moraće da sačekaju makar do 2019. godine kada bi tek trebalo da počne gradnja
Objavljeno: 11:44h

Groblje "Orlovača" i Mirijevo dobiće svoju vezu i to linijama beogradskog metroa, prema Planu detaljne regulacije, čiju putanja se već ucrtava u planove naselja Banovo brdo i Rospi ćuprija.

Kako je objašnjeno u Planu za područje Banovo brdo, koji je trenutno na javnom uvidu, trasa bi išla Beogradskom, preko Trga Slavije i Deligradske do Prokopa. Zatim bi se šine nastavile ka Beogradskom sajmu i Požeškom i dalje ka groblju "Orlovača" i depou "Vrbin potok".

U planu detaljne regulacije naselja Rospi ćuprije na opštini Palilula pominje se i drugi krak linije metroa. On bi išao Bulevarom despota Stefana i Višnjičkom ulicom ka Karaburmi i Mirijevu. Kako je napomenuto, trasa bi se vodila kombinovano - tunelski i zaštićenim koridorom.

Takođe u duž razdelnog ostrva u Višnjičkoj ulici i Mirjevskim bulevarom planirano je proširenje tramvajske trase. Takođe, šinobusi bi imali nov tramvajski depo u zoni ukrštanja dve ulice, na mestu postojeće garaže "Karaburma" u okviru širenja tramvajskog saobraćaja.

Ipak, na sve ovo sugrađani moraće da sačekaju makar do 2019. godine kada bi tek trebalo da počne gradnja, kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali prilikom nedavne posete u Šangaju.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.