ZGRADE NA STAROM GRADU BLISTAJU, EVO ZAŠTO: U pitanju je akcija Opštine, saznajte o čemu je reč!
Foto: Promo

,,Stari grad misli na zgrade”

ZGRADE NA STAROM GRADU BLISTAJU, EVO ZAŠTO: U pitanju je akcija Opštine, saznajte o čemu je reč!

Sve informacije, termine i rokove u vezi sa ovom akcijom u budućnosti mogu se dobiti putem zvanične veb stranice Starog grada

Objavljeno:

U nastojanju da Stari grad učini lepšim mestom za život Gradska opština raspisuje već godinama unazad javni konkurs u okviru programa ,,Stari grad misli na zgrade” kojim se dodeljuju sredstva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade.

Pravo na učešće u ovoj akciji imaju sve stambene zajednice koje teritorijalno pripadaju Opštini Stari grad. Ovim konkursom predivđeno je da se obezbede sredstva koja mogu iznositi najviše 90 posto predračuna potrebnih finansijskih sredstava za uređenje zgrade.

Program predviđa one aktivnosti koje doprinose poboljšanju karkateristika zgrada, a odnose se na popravku krova, zamenu oluka, ulaznih vrata, interfona, podnih obloga, poštanskih sandučića, rasvete, molersko-farbarske radove, nabavku protivpožarnih aparata, uvođenje video nadzora i druge radove u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život ili zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti, kao i radi poboljšanja uslova stanovanja na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

1 / 8 Foto: Promo

Primera radi jednim od prethodnih ciklusa akcije „Stari grad misli na zgrade“ obuhvaćeno je 606 starogradskih zgrada, u kojima je realizovano ukupno 1016 različitih oblika radova – okrečeno je 202 ulaza, 157 stambenih zajednica je opremljeno protivpožarnim aparatima, 115 zgrada je dobilo video nadzor, 87 interfone, novu rasvetu 27, dok su savremeni poštanski sandučići postavljeni u 51 starogradskom ulazu.

Sve informacije, termine i rokove u vezi sa ovom akcijom u budućnosti mogu se dobiti putem zvanične veb stranice Starog grada.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.