OVO SE ČEKALO GODINAMA, A SADA JE STVARNOST: Ovako izgleda prva eko-garaža u Srbiji!
Eko garaža, Foto: Promo

održivi razvoj

OVO SE ČEKALO GODINAMA, A SADA JE STVARNOST: Ovako izgleda prva eko-garaža u Srbiji!

Garaža „Obiličev venac" je prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti

Objavljeno: 09:15h

Potrošnja prirodnih resursa, klimatske promene i zagrevanje su globalni problem sa kojim se suočavaju svi, od pojedinaca, preko korporacija do velikih državnih sistema.

Tako je održivi razvoj postao jedan od imperativa svakog segmenta života sa kojim se suočavaju društva u čitavom svetu, naročito kada je reč o građevinarstvu i životnoj sredini.

Grad Boegrad vodi ekološki odgovornu politiku u borbi za bolju i održivu budućnost već godinama unazad: tako je garaža „Obilićev venac", rekonstruisana 2017. godine, prva javna garaža u Beogradu i Srbiji koja odgovara zahtevima eko-mobilnosti. U ovoj garaži je nakon rekonstrukcije moguće puniti električne atuomobile na šest parking mesta sa pristupom punjačima.

04:11

Rekonstrukcija garaže Obilićev venac- prva eko garaža

Parking servis" je na krovu ove garaže postavio solarne panele, putem kojih ovaj parking objekat dobija neophodnu električnu energiju za svoje potrošače. Garaža je pokrivena video nadzorom, ima uređaje za punjenje električnih automobila i energetski efikasno LED osvetljenje sa senzorima pokreta, a u tokom rekonstrukcije 2017. godine ugrađen je lift koji mogu da koriste osobe sa invaliditetom.

Garaža „Obiličev venac" je prva u Evropi dobila Parksmart sertifikat visokih performansi i održivosti, a beogradsko Javno-komunalno preduzeće „Parking servis" za ovu rekonstrukciju od Privredne komore Srbije i stručnog žirija dobilo je specijalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje u koje je integrisana briga o životnoj sredini, kao i za praćenje trendova u oblasti urbane mobilnosti i nastojanja da što više olakša život u gradu.

00:50

Otvoreno dečje igralište u Ulici Flore Sends na Savskom vencu

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.