DA LI VAM SE SVIĐA? Jedan je od najstarijih parkova u Beogradu uveo veliku IZMENU
Foto: Printscreen Youtube

ŠTA JE OVO?!

DA LI VAM SE SVIĐA? Jedan je od najstarijih parkova u Beogradu uveo veliku IZMENU

Zelenu oazu u Topčideru ove godine upotpunio je svojevrstan prostor za dečiju zabavu

Objavljeno:

Topčiderski park jedan je od najstarijih parkova na teritoriji Beograda. Nalazi se na opštini Savski venac, u dolini Topčiderske reke, a njegova površina iznosi skoro 13 hektara. Ovo je prvi park u Srbiji koji je rađen po evropskim standardima, pri čemu su uzor za gradnju bila mesta sa srednjoevropskim dvorovima, u kojima se zidine prirodno stapaju sa prirodnim bogatstvima.

Beograđani već decenijama rado odlaze u ovaj park radi šetnje, rekreacije ili na porodične piknike, a ono što se prvo primećuje pri prvih nekoliko koraka načinjenih u Topčiderskom parku jeste raznovrsnost biljnog sveta, kao i spomenika i različitih sadržaja.

Zelenu oazu u Topčideru ove godine upotpunio je svojevrstan prostor za dečiju zabavu izgrađen od prirodnih materijala i po svetskim ekološkim standardima - prvi dečiji eko-park.

Ovaj inovativan ekološki projekat na Savskom vencu učinio je da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane. U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi.

U okviru projekta obnovljene su i pristupne staze ovog dela Topčiderskog parka, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.

Inače, na teritoriji Savskog venca u proteklih sedam godina izgrađeno je i obnovljeno blizu dvadeset dečijih igrališta i sportskih terena, što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu. Ulaganja su usmerena na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu Grada su i projekti usmereni na zaštitu životne sredine.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.