DANAS JE VEOMA VAŽAN DAN ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Ovo dobijaju BESPLATNO, već 300 iskoristilo svoj termin
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

DANAS JE VEOMA VAŽAN DAN ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Ovo dobijaju BESPLATNO, već 300 iskoristilo svoj termin

Današnji dan je samo simbolično nazvan Dan za penzionere

Objavljeno:

U Kućici zdravlja, koja je postavljena na platou ispred Mesne zajednice Železnik, očekuje se najveći broj pregleda, jer je današnji dan posvećen penzionerima.

Za prvih sat vremena obavljeno je 300 pregleda, a radno vreme Kućice zdravlja je do 15 časova, izjavila je za Tanjug dr Dragana Petrović, načelnica radiologije u Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ u Železniku.

„Naša Kuća zdravlja nalazi se na adresi Darinke Radović i biće u Železniku postavljena do kraja nedelje kako bi građani mogi da obave besplatne preventivne preglede bez čekanja i zakazivanja“, rekla je dr Petrović.

Ona je dodala da je današnji dan samo simbolično nazvan Dan za penzionere, a inače cele nedelje, od ponedeljka do petka, traju pregledi najstarijih sugrađana.

Penzioneri
foto: Nebojša Mandić

„Vikend smo opredelili za pedijatriju i za ginekologiju imajući u vidu da deca idu u školu, pa ne mogu tek tako da dođu na pregled, da takođe možda zaposlene žene ne mogu u toku radnog dana“, kazala je dr Petrović.

Ona je objasnila da se danas za penzionere radi ultrazvuk abdomena, pravilno uzimanje terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza, a daju im se i saveti o pravilnoj ishranii.

„U našem Domu zdravlja leči se preko 180.000 građana, konkretno ovde ambulanti u Železniku gravitira oko 30.000 građana. Trenutno je u toku rekonstrukcija našeg Doma zdravlja Železnik i zato je bitno da ovde budu pregledi“, kazala je dr Petrović.

Prema njenim rečima, interesovanje je ogromno, na stotine ljudi je pregledano, a danas se očekuje najveći broj pregleda.

„Za prvih sat vremena pregledali smo 300 pacijenata“, rekla je dr Petrović.

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.