IVANA SA KARABURME OSTALA BEZ PATIKA: Krađa u zgradi pokrenula lavinu komentara, svi osudili SAMO JEDNO
Patika, Foto: Printscreen/Twiiter/Sophie_Bone_

šta vi mislite?

IVANA SA KARABURME OSTALA BEZ PATIKA: Krađa u zgradi pokrenula lavinu komentara, svi osudili SAMO JEDNO

Beograđanki Ivani nepoznata osoba ukrala patike koje je uzula ispred vrata stana

Objavljeno:

Vest da je jedna Beograđanka ostala bez patika jer ih je ostavila ispred ulaznih vrata svog stana pokrenula je veliku raspravu o tome da li se obuća ostavlja ispred stana, kao i da li se treba izuvati u hodniku ili ne treba nikako. Odmah su počele rasprave o čuvenim predrasudama o tome kakvo je ponašanje "rođenih" Beograđana, Novosađana, a kakvo "dođoša" iz manjih mesta.

Kako se požalila Ivana sa Karaburme, ona je doživela neprijatnu situaciju u zgradi u kojoj živi pošto su njene patike koje je izula ispred stana i tu ostavila, ukradene.

Ispred mojih vrata, stan br. 2 u prizemlju, ukradene su ženske patike koje sam platila 21 hiljadu dinara. Da stvar bude još luđa, vrata stana su sve vreme bila otključana, jer sam ja legla da odmorim, i neplanirano zadremala u dnevnoj sobi - rekla je za "Blic" ova Beograđanka, i dodala da se ispred stana izuva jer ima mačku, pa ne voli da unosi prljavštinu spolja u stan dok prethodno ne očisti obuću.

"To ne rade pravi Beograđani"

Ubrzo su na njenu situaciju reagovali mnogi koji su smatrali da nema izgovora da se obuća ostavlja ispred vrata od stana, tačnije u zajedničkom hodniku,

- Beograđani se ne izuvaju i ne drže obuću u hodnicima koje su zajedničke prostorije. Misli da je postala Beograđanka jer se preselila na Karaburmu patike od 150 evra smatra luksuznim je nadam se dobila lekciju - glasio je jedan od grubljih komentara.

Drugi su se nadovezali da je hodnik zgrade vlasništvo svih stanara te da su imali pravo da uzmu patike.

Ukrali, kad su na izvol'te. Šta rade patike na hodniku zgrade? Valjda se izuješ u hodniku svog stana i odložiš patike tamo gde se odlažu? Kakva seljana. To je u Beogradu nekad bilo nezamislivo - glasio je još jedan komentar.

- Niko joj nije ukrao ništa. Kad ostavite obuću izvan svog ličnog u javni prostor vi je tako odbacujete i otuđujete kao neku staru stvar. Nije to automobil pa da ga parkiraš ispred - nizali su se komentari.

Bilo je i onih koji su smatrali da je devojka opravdano ostavila obući ispred jer ima mačku i nije želela da joj unosi prljavštinu, ali ubrzo su se nadovezali oni koji su smatrali da se takvo ponašanje može videti još samo na selima.

- U Srbiji se ništa ne ostavlja pred vratima, a ni u predsoblju. Davno su prošla ta vremena. U NS-u nikada nigde nisam videla obuću pred vratima - napisala je jedna komentatorka.

- Građani se ne izuvaju ispred vrata - dodao je drugi.

- Dotična Ivana nije Beograđanka. Beograđani se ne izuvaju ispred stanova. Ivanino selo nema asfaltiran put, pa je navikla da se izuva ispred kuće, da ne bi unela blato, ili prašinu - nastavile su se prozivke na račun devojke.

- Moj drug pokupio 6 pari obuće ispred vrata svojih komšija i bacio u kontejner. Više nikad nisu ostavljali obuću na hodniku - bio je samo jedan od ekstremnijih primera odnosa prema ovoj navici.

Bonus video:

00:28

Lopov u Žarkovu napao baku i oteo joj torbu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.