NEZABORAVNA ZABAVA ZA BEOGRAĐANE! Tradicionalna manifestacija za posetioce svih uzrasta u CENTRU BEOGRADA
Jevremova ulica, Foto: Promo

manifestacija

NEZABORAVNA ZABAVA ZA BEOGRAĐANE! Tradicionalna manifestacija za posetioce svih uzrasta u CENTRU BEOGRADA

Dorćolska ulica pretvorila se, uz više desetina izlagača, u najveseliju starogradsku „štraftu” opuštenog, porodičnog, komšijskog druženja i susreta svih generacija Beograđana

Objavljeno: 09:30h

Jevremova ulica susreta” tradicionalno se održava od 2008. godine pod pokroviteljstvom opštine Stari grad.

Ovogodišnja manifestacija koja slavi proleće i prepoznatljivi duh Starog grada, održana je u subotu 22. aprila, na dobro poznatoj lokaciji ispred Ustanove kulture “Parobrod“.

Ova dorćolska ulica pretvorila se, uz više desetina izlagača, u najveseliju starogradsku „štraftu” opuštenog, porodičnog, komšijskog druženja i susreta svih generacija Beograđana.

Opština je organizovala bogat kulturno zabavni program, na četiri lokacije – na glavnoj bini ispred UK „Parobrod“, u prostorijama starogradske ustanove kulture, ispred Muzeja Vuka i Dositeja i „Doma porodice Pavlović“.

Manifestacija je počela je od ranog jutra, a zvanično tačno u podne. Zabavu za najmlađe sugrađane i njihove roditelje otvorio je koncert za bebe u UK „Parobrod“, ali i šetnja kroz istorijat ulice koju je vodio arhitekta Đorđe Pavlović. Edukativna šetnja je počela ispred Kulturno obrazovnog centra „Dom porodice Pavlović”, na Uglu Francuske i Jevremove. Mališani su, malo kasnije, uživali u predstavi „Šumska bajka” u prostoru starogradske ustanove kulture, dok je na glavnoj bini ispred „Parobroda“ nastupala sjajna Bojana Vunturušević sa veselim „DF horom“.

Centralna proslava i glavni program „Jevremove“ počeo je tačno u podne na platou ispred UK „Parobrod“ kada je uz sirenu policijskog fiće krenuo razgragani „Jevremov defile“. Ulicom je prošetao šareni karavan mališana iz Predškolske ustanove „Dečji dani“.

1 / 13 Foto: Promo

Na ovogodišnjoj manifestaciji, naša opština je u saradnji sa Ambasadom Brazila u „Jevremovu ulicu susreta” unela i malo pravog brazilskog festivalskog duha. Posetioci su mogli da uživaju u ukusu prepoznatljive brazilske kafe, a mališani na mini fudbalskom turniru i radionici kapuere.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.