Izmenjeno radno vreme kafana u OVE tri ulice u Beogradu!
Foto: Profimedia

ograničena zabava

Izmenjeno radno vreme kafana u OVE tri ulice u Beogradu!

Odbornici Skupštine grada su doneli odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kao i niz drugih odluka kojima se pripisuju kazne za kršenje istih
Objavljeno: 16:18h

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su izmenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Po toj odluci ugostitelji u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da počnu da rade najranije od 6.00 sati i mogu raditi do 24.00 sata radnim danima, a vikendom do 01.00.

- Ugostiteljskim objektima za pružanje usluga hrane i pića, koji se nalaze u ulicama Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj, a nalaze se do 150 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene, stambeno-poslovne zgrade, utvrđuje se maksimalno radno vreme i to tako što mogu početi sa radom najranije od 6.00 i mogu raditi najduže do 24.00, a petkom i subotom od 6.00 do 1.00 posle ponoći - navodi se u izmeni Odluke. Ugostiteljski objekti mogu emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23.00 radnim danima, a vikendom do 24.00. Ugostiteljski objekti u Skadarskoj ulici, s parne strane, od broja 20 do 48, i s neparne strane, od 7 do 43, osim objekata u Skadarskoj 40 i 40a, mogu emitovati samo akustičnu muziku.

U obrazloženju izmena Odluke navodi se da su nadležni inspektori utvrdili da su određeni subjekti, da bi izbegli Odluku o izmeni i dopuni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, kojom im je ograničeno radno vreme i emitovanje muzike, preregistrovali svoje sedište u APR-u sa Cetinjske 15, Skadarske 40 i 40a na sedište u Skadarskoj 40b, 40v, 40g, pravdajući se da na adresi Skadarska 40 postoji objekat sa lamelama A,B,C,D.

Po povratku s mora velike su šanse da vam OVI LJUDI UKRADU PRTLJAG! Njih 5-6 ordinira u Beogradu, evo i kako! (VIDEO)

Inicijativa za izmene Odluke o radnom vremenu proistekla je iz učestalih prijava građana koji su se žalili na veliku noćnu buku. Pored te odluke, odbornici su usvojili i niz drugih odluka kojima se kazne za kršenje komunalnih propisa usklađuju sa Zakonom o prekršajima i koje propisujuju fiksne kazne za veći broj prekršaja, a uvodi se mogućnost izdavanja prekršajnih prijava. Usvojen je i predlog odluke o osnivanju gradskog centra za socijalno preduzetništvo u Beogradu i predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovskog festivala.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.