NEZAPAMĆEN VANDALIZAM NA ZVEZDARI: Građani se HVATALI za GLAVU kada su OVO VIDELI, neko je IŠAO REDOM i... (FOTO)
Krfska ulica, Foto: RTS / SCREENSHOT

sve se odigralo u krfskoj

NEZAPAMĆEN VANDALIZAM NA ZVEZDARI: Građani se HVATALI za GLAVU kada su OVO VIDELI, neko je IŠAO REDOM i... (FOTO)

Da li imate kaznu u poslednja dva meseca možete saznati online u registru neplaćenih kazni i elektronskoj bazi podataka

Objavljeno:

Stanovnici zgrada u Krfskoj ulici na Zvezdari doživeli su pravi šok, kada su pre dva jutra krenuli ka svojim automobilima, jer je na mnogima falio retrovizor. Nepoznati počinilac u ranim jutarnjim časovima iščupao je čak 115 retrovizora sa vozila parkiranih u ovom delu Beograda.

Na više od 50 vozila zabeležena su polomljena stakla, i retrovizori koji vise, a ovaj vandalski čin oštećeni građani prijavili su PU "Zvezdara".

Prema izveštaju RTS-a, problem sa parkiranjem evidentan je u ovom delu grada. S obzirom na to da postoji veliki broj zgrada, a veoma mali broj mesta za parkiranje, mnogi građani primorani su da svoje automobile ostavljaju na trotoaru.

Stanovnici ovih ulica kažu da je nemoguće trotoarima proći sa malom decom, kao ni u invalidskim kolicima.

Zvezdara
Zvezdarafoto: RTS / SCREENSHOT

Kako pretpostavljaju, upravo je to nekoga iznerviralo, pa se odlučio za ovako drastičan potez.

Iako je cela desna strana Krfske ulice nepropisno je parkirana. I pored toga, bahato ponašanje i uništavanje tuđe imovine spada pod kršenje zakona.

Zvezdara
Zvezdarafoto: RTS / SCREENSHOT

Kazna za vandalizam

Za krivično delo uništavanje tuđe imovine počiniocu sledi novčana kazna ili kazna od šest meseci do pet godina zatora u zavisnosti od procenjene materijalne štete.

Kazne za nepropisno parkiranje

Kazna za parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Ako korisnik parkirališta ne plati u propisanom roku, pokreće se postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na teret vozača. Da li imate kaznu u poslednja dva meseca možete saznati online u registru neplaćenih kazni i elektronskoj bazi podataka.

Bonus video:

01:04

GORAN VESIĆ ODGOVARA NA VANDALIZAM: Ovo je bezobrazluk kojem moramo stati na put!

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.