OD 1. SEPTEMBRA SU I DRŽAVNI VRTIĆI BESPLATNI U BEOGRADU: Ima još jedna VAŽNA NOVOST za RODITELJE!
Vrtić, Foto: Petar Aleksić

važna vest

OD 1. SEPTEMBRA SU I DRŽAVNI VRTIĆI BESPLATNI U BEOGRADU: Ima još jedna VAŽNA NOVOST za RODITELJE!

Sada penala više nema, a roditelji neće dobijati subvenciju samo za vreme neopravdanog odsustva deteta koje je duže od 10 radnih dana u kontinuitetu

Objavljeno:

Boravak za svu decu u Beogradu koja pohađaju državne vrtiće besplatan je od 1. septembra, dok će Grad Beograd onima koji idu u privatne ustanove to dotirati do visine od 28.140 dinara, koliko iznosi ekonomska cena, a ne kao što je dosad bio slučaj, do 22.000 dinara.

Još jedna novost, koja je veoma značajna za sve one čija deca idu u privatne vrtiće koje subvencioniše Grad Beograd, jeste da više neće morati da sami plaćaju za dane kada im deca iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu u vrtiću.

Vrtić
Vrtićfoto: Petar Aleksić

Sada penala više nema, a roditelji neće dobijati subvenciju samo za vreme neopravdanog odsustva deteta koje je duže od 10 radnih dana u kontinuitetu.

Sa druge strane, roditelji će dobijati punu subvenciju za svaki izostanak do 10 dana, pa čak i ako odu, na primer, na letovanje.

Pod opravdanim odsustvom deteta smatra se bolest deteta za koje postoji adekvatna medicinska dokumentacija, ali i odsustvo deteta za vreme trajanja godišnjeg odmora.

Bonus video:

03:53

ODBILI DA UPIŠU DECU U VRTIĆ JER IMAJU DIJABETES?! Zbog dva slučaja, hitno reagovala poverenica za ravnopravnost, OVO JE EPILOG

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.