U ADU ULAZITE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Poslat je i APEL GRAĐANIMA!
Ada Ciganlija, Foto: Tamara Trajković

kraj sezone

U ADU ULAZITE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Poslat je i APEL GRAĐANIMA!

Kupališna sezona na Adi Ciganliji se bliži kraju

Objavljeno:

Kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara se sutra, a od tada na jezeru više neće biti prisutna spasilačka služba i ekipa hitne pomoći, rekla je portparol Ade Ciganlije Maja Pavlović i poručila građanima da nakon zatvaranja sezone ne ulaze u vodu, posebno jer će narednih dana biti organizovani sportski događaji.

Pavlović je za Tanjug objasnila da se kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara ranije zbog Svetskog prvenstva u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra.

"Pre toga biće i kvalifikacija za olimpijadu koja će se događati na jezeru i neće biti bezbedno - čamci će brzo ploviti Savskim jezerom, pa je apel da se nikako ne ulazi u vodu, a oni koji se odluče i ogluše o pravila ponašanja na kupalištu, to rade na sopstvenu odgovornost", istakla je Pavlović.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlijafoto: Tamara Trajković

Apel građanima da poštuju pravila na kupalištu

Ona je apelovala na građane da poštuju pravila ponašanja na kupalištu i da se kupaju u zonama koje su predviđene za to, da ne preplivavaju jezero, a da roditelji sa decom koja su neplivači provode vreme u bazenu koji je namenjen njima.

Pored toga, savetovala je građane da se ne kupaju u najtoplijem delu dana i da se rashlade pre nego što uđu u vodu, te da ne ulaze pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlijafoto: Tamara Trajković

Apel građanima da poštuju pravila na kupalištu

Govoreći o kvalitetu vode na Adi Ciganliji, Pavlović je navela da je standardno, već 11 godina na visokom nivou i da kvalitet kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje dva puta nedeljno na četiri lokacije.

Tokom nedelje Adu u proseku posećivalo od 50 do 80.000 ljudi, vikendom i do 100.000

Na pitanje kako je protekla sezona na Adi Ciganliji i kakva je bila posećenost, Pavlović je navela da je u proseku tokom nedelje od 50.000 do 80.000 ljudi posetilo Savsko jezero, a vikendom i do 100.000 i napomenula da nema velikih odstupanja u odnosu na prethodne godine.

"Tokom sezone godišnjih odmora se taj broj umanji. Ali uglavnom smo u tim okvirima kada je posećenost u pitanju", rekla je ona.

Adu vikendom posećivalo i do 100.000 ljudi

Kako je navela, tokom sezone prisutno je od 50 do 80 spasilaca, a tačan broj zavisi od broja posetilaca na plaži i vremenskih uslova.

Sadržaji za decu i odrasle

Pavlović je podsetila da na Adi Ciganliji postoji veliki broj sadržaja koji su namenjeni deci i odraslima, navodeći da do 3. septembra svi zainteresovani mogu da idu na časove joge koji su besplatni, a koji se održavaju svake nedelje u joga parku na Adi od 18.00 do 20.00 časova.

"Na Adi imamo veliki broj biciklističkih i šetališnih staza, kružnih staza za trčanje, parkova i terena za sve vrste sportova na otvorenom. Imamo i teretanu na otvorenom koja je potpuno besplatna", navela je Pavlović.

Bonus video:

01:51

MEDUZE NISU JEDINE U SAVSKOM JEZERU! Iz JKP Ada Ciganlija rekli su nam šta se sve nalazi na dnu i kupa se sa nama

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.