"BELI" SU NEMILOSRDNI, DELE KAZNE ZA ŠVERC U PREVOZU: Evo KOLIKO je do sada izdato PREKRŠAJA
Pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije "Beli", Foto: Espreso

NEMA ŠALE

"BELI" SU NEMILOSRDNI, DELE KAZNE ZA ŠVERC U PREVOZU: Evo KOLIKO je do sada izdato PREKRŠAJA

Ko ne plati kartu preti mu kazna od 5.000 dinara, a do sada ih je naplaćeno skoro 1.000

Objavljeno:

Pre nešto više od dva meseca, tačnije od 5. juna, pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije "Beli", zvanično su preuzeli kontrolu karata u prevozu glavnog grada.

Novi sistem naplate karata "Beograd plus" započeo je sredinom maja, a aplikacija "Beograd plus" preko koje građani mogu da plate kartu, ali i da prate kretanje vozila nedavno je startovala.

Ko ne plati kartu preti mu kazna od 5.000 dinara, a do sada ih je naplaćeno skoro 1.000.

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju su za Telegraf otkrili kako funkcioniše rad "Belih".

- Komunalni milicionari su prisutni u vozilima javnog prevoza, u skladu sa svojim mogućnostima, odnosno prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola što zavisi od angažovanja komunalne milicije u ostalim oblastima kontrole komunalnog reda.

Kako su naglasili, broj angažovanih patrola, lokacije kao i učestalost vršenja kontrola u vozilima javnog prevoza menja se u zavisnosti od rezultata analiza koja se vrše.

- Komunalni milicionari - Beli, prilikom vršenja kontrole postupaju u skladu sa nadležnostima utvrđenim Zakonom o komunalnoj miliciji i Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda kojom je propisano da kontrolu putnika obavlja kontrolor ili drugo ovlašćeno lice. Ukoliko putnik ne poseduje važeću kartu, dužan je da pruži podatke o svom identitetu, na osnovu čega se izdaje prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna u fiksnom iznosu od 5.000,00 dinara - objasnili su.

Prema njihovim rečima, uvidom u evidencije komunalne milicije utvrđeno je da je u periodu od 1. juna do 31. jula izvršena kontrola u 13.907 vozila javnog prevoza.

- Kontrolisano je 141.297 putnika i izdat je 961 prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna zbog vožnje bez važeće karte - zaključili su za Telegraf iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Bonus video:

00:54

Mladić šmrče u autobusu GSP

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.