DEO BEOGRADA POD VODOM, PRAVI POTOP: RHMZ izdao saopštenje, evo o čemu je tačno reč! (VIDEO)
Nevreme u Beogradu, Foto: Printscreen/Instgram/Moj_beo_grad

VOZILA ZAGLAVLJENA U VODI

DEO BEOGRADA POD VODOM, PRAVI POTOP: RHMZ izdao saopštenje, evo o čemu je tačno reč! (VIDEO)

Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura

Objavljeno:

Velika količina padavina koja se na delove Beograda sručila u kratkom vremenskom roku izazvala je potop u pojedinim delovima grada. Društvene mreže preplavljene su fotografijama i snimcima sa Petlovog brda i Vidikovca, gde su pojedina vozila zaglavljena u vodi.

Prethodno je Republički hidrometeorološki zavod objavio hitno upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad.

"U narednih sat vremena na teritoriji Šumadijskog i Rasinskog okruga i dalje se očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom i lokalnom pojavom grada uz ukupnu količinu padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više", navodi se u upozorenju.

Narednih dana nestabilno

"Nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje se do petka. Za dane vikenda stabilizacija vremena - biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 stepeni, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepeni", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji upaljen je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, izuzev prostor KiM, a to znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavio je RHMZ.

00:18

Nevreme u Beogradu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.