DANAS ĆE NA "UDARU" BITI KOMARCI U OVIM DELOVIMA BEOGRADA: Nastavlja se AKCIJA suzbijanja KRVOPIJA!
Suzbijanje komaraca, Foto: Nebojša Mandić

SUZBIJANJE KOMARACA

DANAS ĆE NA "UDARU" BITI KOMARCI U OVIM DELOVIMA BEOGRADA: Nastavlja se AKCIJA suzbijanja KRVOPIJA!

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda

Objavljeno:

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" i danas će uređajima sa zemlje nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda.

Od 18.00 časova do ponoći ekipe "Čistoće" vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, kojim će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Gročanska ada, Grocka uz Dunav, Avala, Pinosava, Beli potok, Zuce, Rušanj, Kaluđerica, Leštane, Resnik, Sopot-centar, Barajevo-centar, Petrovčić, Progar, Velika Moštanica, Pećani i Sremčica.

Tretman će biti sproveden ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, saopštila je JKP "Gradska čistoća".

Ujed komaraca
Ujed komaracafoto: Profimedia

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video:

06:02

ČOVEČE, MALARIJU PRENOSE KOMARCI, A NE LJUDI! Dr Šekler oštro prema predstvaniku SZO: Rekao je totalnu glupost! Sudanci su žrtve

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.