OGLASILI SE IZ "GRADSKE ČISTOĆE" POVODOM KOMARACA ZARAŽENIH VIRUSOM ZAPADNOG NILA! Evo kakvo je stanje u Beogradu
Komarci u Srbiji, Foto: Profimedia

opasan virus?

OGLASILI SE IZ "GRADSKE ČISTOĆE" POVODOM KOMARACA ZARAŽENIH VIRUSOM ZAPADNOG NILA! Evo kakvo je stanje u Beogradu

Napominju i da se tokom jučerašnjeg i današnjeg dana sprovode najopsežnije akcije suzbijanja komaraca do sad

Objavljeno:

Svakodnevno se sprovode analize izlovljenih komaraca sa teritorija gradskih opština i do sada nije potvrdeno prisustvo virusa Zapadnog Nila, naveli su iz JKP "Gradska čistoća" za Kurir!

Prema rezultatima monitoringa odraslih komaraca koga ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća", svakodnevno sprovode došlo je do aktivacije prve generacije komaraca iz roda Aedes i to na delovima grada koji su uz obalu Save i Dunava.

Zaprašivanje komaraca
Zaprašivanje komaracafoto: Nebojša Mandić

- Na ovim delovima obavili smo tretman odraslih komaraca sa zemlje i vode što će se nastaviti i u narednom periodu kada vremenski uslovi dozvole. Inače u slučaju da vremenski parametri ne budu odgovarajući za treman odraslih komaraca Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća", će intenzivnije sprovoditi larvicidne tretmane na svim lokalitetima koji su za to predviđeni - dodaju iz JKP "Gradska čistoća".

Napominju i da se tokom jučerašnjeg i današnjeg dana sprovode najopsežnije akcije suzbijanja komaraca do sad, budući da su to dozvolili vremenski uslovi sa preko 30 vozila i ekipa na preko 30 lokacija u gradu.

Ujed komarca
Ujed komarcafoto: Profimedia

- Apelujemo na sugrađane da imaju razumevanja te da se sklone kada vide vozilo sa koga se vrši tretman, preparat ne ostavlja rezidue te nema bojazni da nesmetano nakon tretmana nastave sa aktivnostima u prirodi. Suzbijanje komaraca sprovodi se u dva pravca: suzbijanje larvi i suzbijanje odraslih jedinki komaraca. Suzbijanje larvi komaraca vrši se preparatom registrovanim kod nadležnog Ministarstva i upisanim u listu biocidnih proizvoda - objašnjavaju u JKP "Gradska čistoća".

Dodaju da ćesuzbijanje odraslih komaraca najpre biti sprovedeno u priobalnim delovima Save i Dunava, šumama, nasipima, a potom i u urbanim delovima grada.

06:02

ČOVEČE, MALARIJU PRENOSE KOMARCI, A NE LJUDI! Dr Šekler oštro prema predstvaniku SZO: Rekao je totalnu glupost! Sudanci su žrtve

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.