Za 24 sata izbilo je 68 požara u Beogradu! Razlog je potpuno SUMANUT! (FOTO)
Foto: Vatrogasci / ilustracija, Dragan Kadić

neverovatan podatak

Za 24 sata izbilo je 68 požara u Beogradu! Razlog je potpuno SUMANUT! (FOTO)

Vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali pune ruke posla - za samo 24 sata, izbila su 68 požara na otvorenom prostoru, i to uglavnom u prigradskim naseljima i obodima grada
Objavljeno:

Sinoć je vatra gutala livade i rastinje u Mirijevu, Krnjači, Kaluđerici, Belom potoku, Lazarevcu, Obrenovcu i na Lešću. Kako kaže Mile Jovičić, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, samo u Obrenovcu je bilo sedam, a u Lazarevcu devet poziva!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Juče smo imali nekoliko intervencija u Krnjači, gde je požar prišao kućama na samo 50 metara. U Kaluđerici se požar gasio na nepristupačnom terenu, kasno je javljeno, pa je požar zahvatio vikendicu od 35 matara kvadratnih i pola nje je izgorelo - priča Jovičić.

foto: Nebojša Mandić

Kako kaže, vatra često gori i u Mirijevu, u delu ka Višnjici, gde se nedavno povredio i Slobodan Kotur, jedan od vatrogasaca. U tom delu grada vatrogasci su samo juče imali tri intervencije.

- Vatru često pale i u okolini Vrčina, na putu za Obrenovac kod skretanja za Železnik i duž Ibarske magistrale kod skretanja za Sremčicu. Ovo predstavlja opasnost i za vozače, a dešavale su se i saobraćajne nesreće na ovim lokacijama upravo zbog gustog dima - priča Jovičić.

Kako kaže komandant, razlog zašto ljudi pale vatru je jer se u ovom periodu rešavaju biljnog otpada, čiste voćnjake, obrađuju njive. Jučerašnji dan je prošao bez povređenih, što ne znači da sugrađni treba da nastavljaju da pale rastinje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.