OSLOBOĐENI BEOGRADSKI ANARHISTI! Teretili ih za bacanje molotovljevih koktela na ambasadu!
Foto: Stefan Jokić

optužbe za izazivanje opšte opasnosti...

OSLOBOĐENI BEOGRADSKI ANARHISTI! Teretili ih za bacanje molotovljevih koktela na ambasadu!

Oni su bili uhapšeni 3. septembra 2009. godine, a pušteni da se brane sa slobode 17. februara 2010. godine
Objavljeno:

Petoro "beogradskih anarhista" pravosnažno su oslobođeni optužbi za bacanje tri molotovljeva koktela na Ambasadu Grčke u Beogradu 24. septembra 2009. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Optužbi za izazivanje opšte opasnosti odlukom Višeg suda u Beogradu oslobođeni su lider Anarho-sindikalističke inicijative (ASI) Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Sanja Dojkić, Ivan Vulović i Ivan Savić, rekla je Tanjugu jedan od branilaca optuženih Zora Dobričanin Nikodinović.

Prvom prvostepenom presudom oni su takođe bili oslobođeni optužbi, ali je ta presuda bila ukinuta i naloženo je novo suđenje.

Posle ponovljenog suđenja u Prvom osnovnom sudu većina optuženih je bila osuđena na višemesečne uslovne kazne zatvora, ali je sada po žalbi branilaca ta presuda preinačena u oslobađajuću - pravosnažnu presudu.

Postupak je ranije obustavljen protiv Nikole Mitrovića.

Oni su bili uhapšeni 3. septembra 2009. godine, a pušteni da se brane sa slobode 17. februara 2010. godine.

Više Tužilaštvo u Beogradu prvobitno je tu grupu optužilo za terorizam, za šta je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora, ali je kasnije prekvalifikovalo optužnicu i slučaj prosledilo osnovnom tužilaštvu.

Mediji su ranije preneli da su napad na ambasadu Grčke "anarhisti" ranije obrazložili zahtevom za oslobađanje Todorosa Iliopulosa, uhapšenog u Grčkoj u decembru 2008. godine, tokom nereda u toj zemlji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.