SVI SU SE PITALI DA LI ĆE MEČKA NAPUSTITI JAZBINU! Evo rezultata čudnovate prognoze da li će ZIMA potrajati
Foto: Petar Lazović

meteorolog goca

SVI SU SE PITALI DA LI ĆE MEČKA NAPUSTITI JAZBINU! Evo rezultata čudnovate prognoze da li će ZIMA potrajati

Mrka mečka Goca ostala je danas u svojoj jazbini u beogradskom Zoološkom vrtu iako su je brojni postioci željno iščekivali
Objavljeno:

Tako je neizvesno koliko će još zima potrajati jer, kako se veruje, ako mečka izadje iz jazbine i vidi svoju senku i uplaši se i vrati u jazbinu to znači da će zima potrajati.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

I da se probudila, Goca najverovatnije ne bi videla svoju senku, jer jutro je bilo oblačno. Da je ustala oko podneva možda bi je i videla, jer je dan sunčan. Takodje, sasvim je sigurno da Goca nije gladna, udobno živi u Zoo vrtu i nema razloga da se zbog gladi budi i traži hranu u prirodi, hranu joj čuvari donose na noge. Mečka Goca, koja je poreklom iz naših šuma, uživa u Zoo vrt Beograd već četvrt veka pa čuvari misle da je izgubila prirodni instikt. Veterinari Zoo Vrta kažu da je mečka Gordana odličnog zdravlja, ali ističu da je za razliku od medveda u divljini, zato što nije imala pravi zimski san, nepouzdan meteorolog. Meterolozi imaju danas najsavremenija sredstva za prognoze i sve manje greše pa nema razloga da se više veruje mečki. Ipak, slična verovanja i predskazanja postoje širom sveta. Mediji najveću pažnju poklanjaju američkom Danu mrmota, koji se svake godine obeležava 2. febuara. Toga dana nekoliko hiljada gradjana okupi se u malom gradu Panksatoni u Pensilvaniji da bi videli šta će reći mrmot Fil. Praćenje Filovog izlaska iz jazbine postalo je društveni dogadjaj davne 1887. godine. Ove godine, ako je za verovati Filu, zima će još potrajati. Ali i Fil je znao često da zavara.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.