UZ ZVUK SIRENA: Deaktivirana bomba od 500 kg u Beogradu na vodi! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

bilo je napeto!

UZ ZVUK SIRENA: Deaktivirana bomba od 500 kg u Beogradu na vodi! (VIDEO)

Bomba pronađena na gradilištu "Beograda na vodi" danas je deaktivirana na licu mesta
Objavljeno: 11:13h

Naprava, najverovatnije zaostala iz Drugog svetskog rata, teška je oko 500 kilograma sa oko 250 kilograma eksploziva, a zbog položaja nije je bilo moguće transportovati.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije uspešno danas, u 9.20 časova, izvršili uništavanje avio bombe zaostale iz Drugog svetskog rata na lokaciji gradilišta „Beograd na vodi“, bez ikakvih posledica po imovinu i živote građana. - Sve što je planirano operativnim planom za uništenje bombe sprovedeno je u potpunosti i do kraja i ovom prilikom želim i da ih pohvalim i da se zahvalim svim pripadnicima Uprave za civilnu zaštitu, timove za NUS - Sektora za vanredne situacije i svim pripadnicima direkcije policije koji su danas u velikom broju obezbeđivali ovaj događaj - naglasio je Marić.

U okviru procedure bile su zatvorene ulice: Savska 19-35 (i poprečne ulice), Brodarska, kao i deo autoputa i saobraćaj na mostu Gazela!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je ranije na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima.

Tokom akcije uništavanja bombe promenjen je režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor je zaštićen u radijusu od 500 metara.

Automobili parkirani u ovom reonu premešteni su, preventivno, na parking kod Sava centra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.