NE NAPUŠTAJTE STANOVE, SPUSTITE ROLETNE: Ovo su uputstva povodom deaktivacije bombe u BG na vodi!
Foto: Filip Plavčić

pažnja, pažnja!

NE NAPUŠTAJTE STANOVE, SPUSTITE ROLETNE: Ovo su uputstva povodom deaktivacije bombe u BG na vodi!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata
Objavljeno: 10:49h

Bomba pronađena na gradilištu "Beograda na vodi" biće u nedelju deaktivirana na licu mesta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naprava, najverovatnije zaostala iz Drugog svetskog rata, teška je oko 500 kilograma sa oko 250 kilograma eksploziva, a zbog položaja nije je moguće transportovati.

foto: Beta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u nedelju 05. februara 2017. godine, u periodu od 8 do 10 časova, uništiće avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zamljanih radova pronađena na gradilištu "Beograda na vodi".

Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, koje će obaviti NUS, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata.

U suprotonom, automobili će biti premešteni na parking kod Sava Centra.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985.

BONUS VIDEO: PAZITE GDE IDETE NA ODMOR U 2017! Ovim zemljama prete teroristički napadi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.