CIPRAS U BEOGRADU, EVO KAKO DA IZBEGNETE GUŽVU: Ovde će saobraćaj sigurno biti BLOKIRAN!
Foto: Petar Lazović, AP

biće gužve

CIPRAS U BEOGRADU, EVO KAKO DA IZBEGNETE GUŽVU: Ovde će saobraćaj sigurno biti BLOKIRAN!

Kada god dolazi neki zvaničnik, Beograđani imaju samo jedno pitanje na umu: kako preživeti saobraćaj?
Objavljeno: 23:00h

To što premijer Grčke stiže u Beograd, u dvodnevnu posetu, lepa je stvar i za našu zemlju i za njenu diplomatiju. No, Beograđane uvek, ko god da dolazi od svetskih zvaničnika, zanima samo jedno - šta to znači za saobraćaj, šta će biti zatvoreno, i da li ćemo zakasniti ili se zaglaviti negde u gužvi, dok čekamo da prođu svi protokoli naših i gostujućih zvaničnika?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: AP

Najave koje će ulice biti zatvorene (i da li će) nikad ne postoje zvanično, jer policija čuva kao tajnu trase kojima zvaničnici prolaze, pa tako ni iz GSP nikada ne mogu da znaju unapred koje linije će morati da preusmere, a nekad i da zaustave. No, kako se agenda posete i lokacije znaju, već napamet možemo da pretpostavimo koje delove grada bi bilo dobro, ako možete - da izbegnete.

foto: Beta

Aleksis Cipras počinje posetu Beogradu uobičajenim dočekom za sve državnike ispred Palate Srbija. To znači da od 9h do 10h kada je planiran doček Grčkog ministra valja izbegavati trasu od Aerodroma Nikola Tesla do bivšeg SIV-a. Osim što valja izbegavati ovaj deo autoputa, očekuje se zatvaranje bulevara Mihajla Pupina, što će posebno uticati na stanovnike Zemuna, ali i na verovatnu izmenu GSP linija poput linije 15.

foto: Printscreen Plan Plus.rs

Potez od Ušća do Palate biće paralisan do podneva, kada je najavljena konferencija za medije premijera dveju zemalja.

No, nakon nje će se delegacije uputiti ka centru grada, pa se očekuje da oko 13h potez preko beogradskih mostova bude u problemu, naročito preko Gazele, kojom uglavnom idu delegacije.

foto: Fonet

No, kako 13h ne predstavlja špic, i kako su Beograđani još na svojim radnim mestima, "veselo" će biti u bulevaru Kralja Aleksandra od 15h, jer u 16h počinje biznis forum u hotelu Metropol, kom će prisustvivati i Cipras. To znači da će ovaj deo bulevara, inače kritičan po gužvama, sutra biti izazovno mesto za vozače.

foto: Dragan Udovičić

No, kako ovaj bulevar seče i Takovska, verovatno će u celom potezu centra grada, naročito u kneza Miloša biti problematična situacija! Zato se naoružajte strpljenjem!

Na sajtu Sekretarijata za saobraćaj nisu najavljene bilo kakve izmene saobraćaja, a uz malo sreće, Beograđani, preživećemo dolazak i ovog zvaničnika.

Za drugi dan posete najavljeno je da će Cipras obići spomenik Rige od Fere.

Utešno: Kiša tek uveče

Saobraćaj sutra tokom dana barem neće usporavati kiša. Ona je najavljena tek za uveče. U Beogradu je za ujutru najavljen je slab mraz, tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, vetar umeren i jak, jugoistočni, dok će uveče doći do naoblačenja i tokom noći kiša koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu.

Bonus video: Izbori sve bliži, spisak sve duži! Ko sve želi da bude PREDSEDNIK SRBIJE

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.