STARAC OPERIŠE PO BEOGRADU USRED BELA DANA: Obilazi automobil kao "mačka miša", pokušava da otključa KOLA! VIDEO
Foto: Printscreen

DOKLE SMO DOGURALI

STARAC OPERIŠE PO BEOGRADU USRED BELA DANA: Obilazi automobil kao "mačka miša", pokušava da otključa KOLA! VIDEO

Posle je podigao brisače kao izgovor, ukoliko bude uhvaćen!

Objavljeno:

Da je danas krađa humanitarnog novca kao "dobar dan", znamo, tako da nas ništa ne iznenađuje. Ukoliko je neko spreman da ukrade novac za bolesno dete, što ne bi "vrebao" i automobile.

Jedno što je čudno jeste što je ovog puta u Zemunu, star čovek obilazio oko kola kao "mačka oko miša". On ga je gledao, merkao, a verovatno i spazio neku vrednu stvar unutra.

Naime, starac je proveravao da li je automobil zaključan jer se na zadnjem sedištu nalazila aluminijumska folija, pa je mislio da vlasnik čuva nešto vredno. Nakon toga je podigao brisače, kako bi ispalo da nešto radi ukoliko bude uhvaćen.

Uostalom, uverite se i sami:

www.facebook.com

Kako sprečiti krađu automobila ?

Ukoliko imate izvesnu dozu straha od gubitka automobila, možda bi bilo dobro da na vreme razmislite o tome na koji način možete najbolje da zaštite vaš automobil kako biste se oslobodili straha i mogli mirno da spavate.

Danas postoje mnogi načini koji mogu da vam obezbede miran san, a to su svakako sistemi zaštite automobila od krađe.

Kada kažemo sistemi, mislimo na način na koji možete obezbediti vozilo od neovlašćenog pristupa i otuđenja u vidu alarmnih uređaja, prikrivenih tastera, sigurnosnih klinova, kasko osiguranja (sa uključenim rizikom krađe). Razlika između pomenutih vidova zaštite vozila je u samom pristupu. Prve tri opcije odnose se na sprečavanje lopova da izvrši krivično delo, dok poslednji način nadoknađuje pričinjenu štetu. Svaki od ovih pristupa ima svoje prednosti i svoje mane. Primenom prve tri metode niste apsotutno sigurni da automobil neće biti ukraden jer su lopovi sve veštiji i u mogućnosti su da i pored ovakvih zaštita ukradu vozilo, ali je prednost u tzv. metodu odvraćanja. Metoda odvraćanja od krađe funkcioniše po principu vremena potrebng za krađu. Ako je viiše vremena potrebno za krađu rizik za lopove da ih neko vidi i uhvati je mnogo veći. Često se dešava da počnu sa krađom, oštete automobil i zbog nemogućnosti pokretanja istog ostave ga u takvom stanju ili ga eventualno pokrenu, na bezbednom mestu po njih poskidaju šta mogu i ostave u takvom stanju. U tom slučaju troškovi nadoknade štete padaju na vlasnika motornog vozila to jest vas.

Kasko osiguranje kao vid nadoknade štete usled krađe vozila

U drugom sučaju kod kasko osiguranja prijavili biste krađu (štetu) i ušli u proceduru naplate štete kod osiguravajućeg društva sa kojom imate ugovor o kasko osiguranju. Nedostatak ovog izbora zaštite je taj što osiguravajuća kompanija isplaćuje vrednost automobila po procenjenoj vrednosti vozila koja je uvek po pravilu niža od trenutne vrednosti vozila na tržištu (po katalogu AMSS). Uzrok leži i u tome što je vrednost vozila prilikom ugovaranja kasko osiguranja uvek viša nego u trenutku nastanka štetnog slučaja (u ovom slučaju krađe). Samim tim taj iznos će biti okvirno niži za nekih 5-10% od tržišne vrednosti vozila (u momentu nastanka štete). Ipak, ako se uzme u obzir da je šteta trajnim gubitkom automobila neuporedivo veća, nameće se zaključak da je kasko osiguranje logičan izbor vlasnika vozila koji brinu i razmišljaju preventivno. Zabluda je da je kasko osiguranje koje uključuje rizik krađe (popularno nazvano „full kasko“) preskupo i da se ne isplati. Osiguravajuća društva daju popuste i plaćanje na 12 rata tako da je mnogo ispatljivije plaćati mesečno ratu i biti bezbrižan nego kukati kada bude kasno. Takođe postoje i znatne razlike u iznosu kasko osiguranja sa rizikom krađe kod osiguravajućih kompanija a na sajtu kasko-osiguranje.rs možete uporediti ponude kasko osiguranja za vaš automobil i izabrati onu koja vam najviše odgovara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.