Zašto je lepo biti u Beogradu za vreme praznika? Ili #OnoŠtoRazumejuSamoPraviBeograđani (FOTO)
Foto: Beta

čari praznika

Zašto je lepo biti u Beogradu za vreme praznika? Ili #OnoŠtoRazumejuSamoPraviBeograđani (FOTO)

Što volim te praznike kad svi Beograđani odu kućama...
Objavljeno:

Živeti u Beogradu ponekad znači stres. "Zaglavljivanje" u gužvama, lepljenje lica uz staklo autobusa zbog krcatosti istog - sve nam je to često kao "Dobar dan". Zato ako za vreme praznika nigde ne otputujete (kao "pravi" Beograđani), nekad je prosto uživanje "krstariti" Beogradom početkom januara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Beta

Evo nekoliko sitnica koje poprave raspoloženje svima u prazničnom Beogradu.

Parkiraj gde hoćeš!

20.000 evra za šta, ološi? Da li je ovo najbesmislenija proslava Nove godine u Srbiji? (FOTO)

Oni koji moraju da traže parking mesto u centru glavnog grada, kažu da im ni pakao neće teško pasti. Praznicima je drugačije. Em što mesta ima pa ima, em što se za vreme praznika i ne naplaćuje parking, pa možete na miru da pijuckate kuvano vino usred Knez Mihailove.

foto: Damir Dervišagić

Srbija osvanula pod snegom, OPREZ zbog ledene kiše, najviša dnevna 3 stepena!

Sitnice koje život (i živce) znače...

foto: Zorana Jevtić

Sedenje u autobusu? Redak prizor inače!

Čak i one "najpunije" linije GSP-a ovih dana liče na prevoz duhova. Mesta ima, a kako nema gužve na ulicama, ako već morate na posao (bedak!), stići ćete najmanje 15ak minuta ranije. Taman za kaficu.

foto: Damir Dervišagić

Kontrolora, takođe, skoro da nema! I oni dušu imaju! Ako ne cenite ove sitnice, vidimo se 9. januara! Setićete se ovih reči!

Šoping na miru

Nije Beograd prazan. Da se razumemo! Ali ipak ne postoji ona, naročito "vikend" gužva kao redovnim danima, pa je lakše opstati u tržnim centrima i buticima. Naravno, da biste uživali u ovoj sitinici, morala bi da se nakon Nove godine zadrži neka novčanica. Iako je popusta mnogo, i naši džepovi su prilično popustili.

foto: Nebojša Mandić

Praznični duh svuda

Samo za vreme praznika možete osetiti onaj magični duh prestonice, piti kuvano vino na trgu uz svetlost sa lampica (koju smo bogme lepo platili da bismo osetili taj duh), pa potom sledi više koncerata, klizanje na ledu usred centra grada - čarolija svuda! Čak i oni okoreli realisti često priznaju da im ovako "magičan" Beograd prija i budi u njima lepa osećanja!

foto: Beta

Grad pun stranaca

Stranci su preplavili Beograd, pa se, naročito u Knez Mihailovoj, čuju najrazličitiji jezici sveta. Ovome se ne raduju samo ugostitelji i trgovci, već i svi koji Beograd upravo vole zbog ovog, "internacionalnog" duha!

Oni su mahom došli zbog provoda i lepih Srpkinja, a muškarcima ostaje da se nadaju da će ih neka lepa strankinja pitati gde je Skadarlija. Za početak!

foto: Damir Dervišagić

Ako znate još neku čar prazničnog Beograda, javite nam u komentarima!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.