Beograđanin UŠTEDEO 1.000 evra za 3 meseca s platom od 42.000 dinara! Ovo je njegova tajna, a to možemo svi! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

dosetljiv momak

Beograđanin UŠTEDEO 1.000 evra za 3 meseca s platom od 42.000 dinara! Ovo je njegova tajna, a to možemo svi! (FOTO)

Beograđanin (31) koji radi u administraciji jedne građevinske firme gde prima 42.000 dinara uspeo je da za samo tri meseca uštedi čak 1.000 evra. Mislite da je nemoguće?
Objavljeno:

3. Nemojte da nosite puno para

Ako sa sobom ne nosite pet hiljiada dinara, već samo ono što vam je neophodno za trošak, lakše ćete se disciplinovati da potrošite samo za osnovno.

foto: Thinkstock

4. Izlazite "po kućama"

Ovaj mladić priznaje da retko boravi po kafićima, a u restoranima jede svega nekoliko puta godišnje. Kada ide u goste, ponese neku od flaša iz bogatog bifea svojih roditelja, u kome je, kako kaže, veći izbor nego u prodavnici.

- Zašto bih pio piće u kafiću kada to mogu da radim i kod kuće, besplatno, i 100 puta kvalitetnije? Prijatelji dolaze kod mene i tu se družimo, a jedno od zadovoljstava mi je i mali fudbal, tako da ne smatram da se ne družim dovoljno. Prosto, ne želim da trošim pare na nepotrebne stvari - priča on.

Ističe i da je olakšavajuća okolnost to što retko pije alkohol, a pre nekoliko godina je ostavio i cigarete.

foto: Giphy

5. Prestanite da pušite i uvedite "pušačku kovertu"

- Kada sam ostavio cigarete uveo sam sebi pravilo da svakog dana stavim 200 dinara u "pušačku kovertu". Za mesec dana u njoj bih skupio 8.000 dinara. Ovu naviku zadržao sam do danas - priča on i dodaje da za dnevne troškove ponekad uzima novac iz tog "fonda", ali da ga uredno beleži i vraća.

- Imam običaj da kažem "dužan sam sebi 400 dinara" - kaže on u šali.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.