OVO JE REČ GODINE i tražena je čak 1.000 ODSTO više nakon Bregzita! (GIF)
Foto: Giphy

ovo ste pretraživali!

OVO JE REČ GODINE i tražena je čak 1.000 ODSTO više nakon Bregzita! (GIF)

Reč je potekla od grčke reči "xenos" koja znači stranac ili gost i reči "probos" koja označava strah ili paniku
Objavljeno: 14:00h

Internet rečnik Dictionary.com izabrao je za reč godine reč "ksenofobija".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bregzit, političko nasilje, izbeglička kriza, prava transeksualaca u SAD i američka predsednička kampanja su neki od događaja koji su doprineli da korisnici sve više pretražuju tu reč.

Srušio se avion sa brazilskim fudbalskim timom ŠAPOKAENSE u Kolumbiji, IMA PREŽIVELIH! Sajt definiše ksenofobiju kao "strah ili mržnju prema strancima i ljudima različite kulture", a u planu je da se značenje reči proširi i na strah od nedopadanja "običaja, odevanja i kultura ljudi čije je poreklo drugačije od našeg".

foto: Giphy

Reč je potekla od grčke reči "xenos" koja znači stranac ili gost i reči "probos" koja označava strah ili paniku. Kako se navodi, korisnici su najviše pretraživali reč ksenofobija 24. juna, na dan kada je Velika Britanija glasala za izlazak iz Evropske unije.

foto: Giphy

Pretraga reči ksenofobija porasla je za 938 odsto u periodu između 22. i 24 juna, a veliki porast je zebeležila i 29. juna kada je odlazeći predsednik SAD Barak Obama rekao da kampanja republikanca Donalda Trampa nije merilo "populizma, već nativizma i ksenofobije".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.