Prešao je 3.400 kilometara da bi spavao u hotelu sa milijardu zvezdica! (FOTO)
Foto: Profimedia

lepote druge dimenzije!

Prešao je 3.400 kilometara da bi spavao u hotelu sa milijardu zvezdica! (FOTO)

Bekford je na put dugačak krenuo kolima iz Helsinkija s namerom da poseti Lofotska ostrva, kao i ostvro Senja u Norveškoj gde se sa drugarom zadržao 12 dana
Objavljeno:

Ne postoji mnogo mesta na svetu gde možete da uživate u neverovatnim bojama polarne svetlosti, ali je profesionalni fotograf Dejmon Bekford odlučio da se otisne u napornu avanturu sa svojim prijateljem kako bi nam preneo bar delić ovih magičnih prizora.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bekford je na put dugačak 3500 kilometara krenuo kolima iz Helsinkija s namerom da poseti Lofotska ostrva, kao i ostvro Senja u Norveškoj gde se sa drugarom zadržao 12 dana, a potom se vratio u Finsku i tamo zabeležio nekoliko fotografija.

15 ilustracija koje pokazuju koliko su važne boje! (FOTO)

Noći su uglavnom provodili pod jakim vetrom i vodili su konstantnu borbu kako bi zadržali šator na jednom mestu iako u tome nekada nisu uspevali.

Spavali bi u pećinama, grčili se u kolima, a dešavale su im se i situacije kada bi im šator odleteo u žbun ili baru, što samo pokazuje odlučnost i volju koja je postojala kod ovih momaka.

Svi ti problemi nisu bili dovoljni da zaustave mlade avanturiste i surove profesionalce kako bi pronašli savršenu poziciju za fotografisanje jasnih zelenih (ponekad i ljubičastih) pramenova na nebu i dočarali svetskoj javnosti kako polarna svetlost zapravo izgleda.

Ovom 23-godišnjem Fincu svakako je bilo jasno da se nije nalazio u nekom luksuznom hotelu sa 5 zvezdica.

Međutim, nakon što su čestice pod naponom sa Sunca ušle u Zemljinu atmosferu, ubrzo je shvatio da se svake noći u svakom trenutku "hotel" sa 5 milijardi zvezdica različitih veličina nalazio tačno iznad njih.

Uživajte!

1. Trenutak kada je nebo eksplodiralo

Geomangetske oluje se dešavaju kada solarni vetrovi udare u Zemljino magnetno polje što rezultira pojavom prelepe zelene svetlosti.

2. Hotel sa 5 milijardi zvezdica

Fotografiju ispod Bekford je napravio tako što je kameru postavio na tronožac i podesio tajmer na 30 sekundi. Zatim je uleteo u šator i uz pomoć svetla na spoljašnjem delu napravio srce.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.