1 ISTA scena, 30 GODINA kasnije, 20 REMEK DELA! (FOTO)
Foto: Chris Porsz

istorijske fotografije!

1 ISTA scena, 30 GODINA kasnije, 20 REMEK DELA! (FOTO)

Porš je fotografisao sve, od policajaca preko pankera pa sve do ljubavnika i blizanaca...
Objavljeno:

Sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka ulični fotograf Kris Porš satima je šetao ulicama katedralnog grada Piterboroa u Velikoj Britaniji i fotografisao na hiljade neverovatnih likova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sada, nakon skoro 40 godina, Porš je pronašao neke ljude koje je tada uslikao svojim fotoaparatom kako bi još jednom zabeležio legendarne trenutke, što je značilo da se desilo čak 135 prelepih ponovnih okupljanja.

Ona je najlepša devojčica na svetu: Na ovog malog medenjaka, ceo svet se topi! (FOTO)

Često stvarajući fotografije na istim lokacijama, Porš je fotografisao sve, od policajaca preko pankera, pa sve do ljubavnika i blizanaca.

Sakupio je sve radove i napravio specijalnu knjigu koja se zove "Reunions", dok se u ovom fantastičnom projektu nalazi i tekst Džoa Rajlija koji piše priče i ljudima na slici.

#1 Dog i Tina (1985 / 2015)

Pankeri Tina Tar i njen partner Dog uslikani su blizu Katedrale u Piterborou kada je Tina imala samo 18 godina. Napustili su grad 90-ih i otišli na putovanje. Imaju blizance, ali više nisu zajedno.

- Sećam se kada je ta fotografija napravljena, to je bilo sjajno vreme. Nekoliko puta sam menjala stil pank frizure, rekla je Tina.

- Bila su to dobra vremena, tada sam i dalje imao kosu, dodao je Dog.

foto: Chris Porsz

#2 Toni i Sali (1980 / 2009)

Toni Vilmot uslikan je dok se opraštao od svoje devojke Sali na železničkoj stanici u Piterborou 1980. godine, a samo godinu dana kasnije su se venčali.

Tada nisu imali pojma da ih je neko fotografisao, dok njihovu sliku nakon 30 godina u lokalnim novinama nije pronašao Tonijev otac.

Oboje su direktori škola i žive u Ličfildu. Imaju dvoje dece, Toma i Dženi, koji sada imaju preko 20 godina.

foto: Chris Porsz
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.