Neverovatno! Prijateljstvo sa Fejsbuka spasilo je život dečaku koji je imao rupu u srcu! (FOTO)
Foto: Facebook/Farhad Zaheer

PREDIVNA PRIČA

Neverovatno! Prijateljstvo sa Fejsbuka spasilo je život dečaku koji je imao rupu u srcu! (FOTO)

Jehija, koji danas ima 14 meseci, rođen je sa transpozicijom velikih arterija (aorta i plućna arterija su zamenile mesta) i dve šupljine u srčanom mišiću
Objavljeno: 22:11h

Mladi nastavnik engleskog jezika u Džalalbadu, Avganistan, i penzionisani zvaničnik Stejt departmenta koji živi u Haifi, Izrael, nisu se lično poznavali, ali su bili prijatelji na Fejsbuku. Udružili su se u plemenitoj misiji za spasavanje dečaka iz Pakistana kome je bila neophodna operacija srca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jehija, koji danas ima 14 meseci, rođen je sa transpozicijom velikih arterija (aorta i plućna arterija su zamenile mesta) i dve šupljine u srčanom mišiću. Njegovi roditelji, Avganistanci koji žive u Pešavaru, Pakistan, našli su lekara koji bi obavio neophodnu operaciju, ali nisu imali 7.000 dolara za nju.

Nema više kašnjenja na posao - ova aplikacija zna kad je gužva u saobraćaju! (FOTO) (VIDEO)

Kada su u aprilu bili u Avganistanu na svadbi, zamolili su rođaka Farhada Zahira, koji predaje engleski u Džalalbadu i aktivan je korisnik društvenih mreža, da im pomogne. “Nema problema”, odgovorio je 29-godišnji Zahir.

- Poznajem mnogo ljudi, pitaću - odgovorio je on.

Među onima kojima se obratio bila je i Ana Musman (69), koja ima američko i izraelsko državljanstvo. Zahir joj je prvi put ponudio prijateljstvo na Fejsbuku 2012, dok je radio na projektu za obuku nastavnika u provinciji Nuristan, a koji je ona nadgledala u ime Stejt departmenta. Zapamtio ju je zato što je uvek ljubazno komentarisala njegove postove.

- Draga gospođo - napisao je Zahir u poruci na Fejsbuku sa fotografijom malog dečaka u atačmentu.

- Ovo je moj mali rođak koji ima rupu u srcu. Bili bismo vam veoma zahvalni kada biste mogli nešto da učinite za njegovo zdravlje - stajalo je dalje u poruci.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.