MORALI SU DA ISKLJUČE SINA SA APARATA: Delovalo je kao da nema nade, ali u tom trenutku se desilo ČUDO
Mali Kaleb, Foto: Facebook prinstcreen

POTRESNO

MORALI SU DA ISKLJUČE SINA SA APARATA: Delovalo je kao da nema nade, ali u tom trenutku se desilo ČUDO

Nakon rođenja na životu su ga održavali aparati jer se rodio sa teškim oštećenjem mozga zbog nedostatka kiseonika tokom trudnoće ili porođaja

Objavljeno: 14:14h

Kaleb Kruk, 15-mesečni dečak iz Velike Britanije odlučio je da živi uprkos najgorim prognozama lekara.

Nakon rođenja na životu su ga održavali aparati jer se rodio sa teškim oštećenjem mozga zbog nedostatka kiseonika tokom trudnoće ili porođaja.

Lekari su deset dana nakon porođaja pozvali roditelje Beki i Fila da se oproste od svoje bebe. Rekli su im da moraju da isključe aparate jer više nema nade.

Uređaje su isključili ali dečak je nastavio sam da diše! Stisnuo je majčin prst i pogledao je kao da želi da joj poruči da će sve biti u redu, da ne brine.

- Ovo će mu biti prvi Božić koji će provesti s nama kod kuće. Uprkos njegovim kompleksnim potrebama i teškim povredama mozga, voli da se smeje, posebno kada čuje glas svoje starije sestre - ispričala je Beki (30).

Porodica Kruk
Porodica Kruk foto: Facebook prinstcreen

Dodala je da je mališana neplanirano rodila kod kuće jer se sve odigralo brzo. Bio je bled, nije disao, a telo mu je bilo skroz opušteno, kao da u njemu nema života.

- Odmah su ga u bolnici stavili na aparate, a lekari su nam rekli da postoji minimalna aktivnost u mozgu i da nema nade za njegovu budućnost. Preselili su ga u specijaliziranu dečiju bolnicu.Nismo mogli ništa da učinimo za njega. Nisam mogla da verujem da se to dogodilo nakon što je trudnoća bila savršena - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Kalebu su dijagnostikovalii 3. stepen Hipoksično-ishemijske encefalopatije ((HIE) - teško i nepovratno oštećenje mozga nastalo zbog izloženosti deteta nedovoljnom nivou kiseonika. Iako su prognoze za njegovu budućnost neizvesne, porodica uživa u svakom trenutku provedenom u društvu ovog vedrog i veselog mališana.

- Nadamo se da će iskusiti sreću i mir, bez obzira na svoje sposobnosti. Želimo da zna koliko ga volimo. Ntko ne zna što je budućnost isplanirala za njega, ali on je odabrao živeti svaki dan. On je naše pravo čudo, suprotstavio se svim očekivanjima lekara - rekla je majka.

Simptomi Hipoksične ishemijske encefalopatije mogu uključivati spore otkucaje srca, slab tonus mišića, slabo disanje ili prestanak disanja, plavkastu ili bledu boju kože i preterani rnivo kiseline u krvi. Leka nema, a sve se svodi na pomaganje detetu da živi što kvalitetnije s obzirom na svoje stanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.