TRUDNU ŽENU I DVE MALE ĆERKE JE ZADAVIO, PA IZNEO KAO SMEĆE! Njegov motiv za okrutan zločin će vas RAZBESNETI
Pobio je svoju porodicu zbog ljubavnice, Foto: Instagram printscreen

SUĐENJE KRISTOFERU VOTSU

TRUDNU ŽENU I DVE MALE ĆERKE JE ZADAVIO, PA IZNEO KAO SMEĆE! Njegov motiv za okrutan zločin će vas RAZBESNETI

Tela su pronašli 16. avgusta nakon što se Vots obratio građanima putem televizije, navodno očajan zbog nestanka porodice.

Objavljeno:

Kristofer Vots osuđen je u ponedeljak na doživotni zatvor za monstruozan zločin.

Ubio je trudnu suprugu i dve ćerke. U emocionalnom saslušanju na sudu u Gritliju u u Koloradu Votsu je pročitana presuda, obratili su mu se i roditelji žrtve, kao i njegova majka koja mu je oprostila zločin.

Ubica je sad prvi put rekao da mu je žao zbog ubistava.

Ranije ovaj mesec Vots je prihvatio nagodbu za doživotni zatvor kako bi izbegao smrtnu kaznu. Dobio je tri doživotne kazne zatvora bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva 34-godišnje supruge Šenon i njihovih ćerki Bele (4) i Selest (3), kao i ubistva nerođenog sina Nika.

Na ovom je saslušanju prvi put otkriven motiv ubistva budući da Vots tokom cele istrage nije hteo da otkrije sve detalje. Amerikanac je želeo da počne nov život s devojkom s kojom se viđao dva meseca pre ubistava 13. avgusta.

Vots je tela Bele i Selest bacio u naftne rezervoare, a Šenon je pokopao u plitkom grobu. Tela su pronašli 16. avgusta nakon što se Vots obratio građanima putem televizije, očajan zbog nestanka porodice.

Ovako je to izgledalo:

Pre nego što je sudija pročitao obrazloženje presude, Votsu su se obratili tast i zet koji nisu štedeli reči. Nazvali su ga ‘zlim čudovištem’ i pitali ga zašto je zaklao porodicu koja ga je obožavala.

Otkriveni su i novi detalji oko načina ubistva kao i dosad zapečaćeni rezultati autopsije. Šenon je zadavio, a devojčice je ugušio. Sve tri su bile u pidžamama. Nadzorne kamere susedne kuće snimile su Votsa kako iznosi tela iz kuće ‘poput smeća’ i utovaruje ih u kamion. Tako ih je odveo na naftno polje na kojem je radio, piše Daily Mail. On na saslušanju ništa nije rekao, ali advokati su u njegovo ime rekli da je ‘slomljen’ i da shvata da su reči sad šuplje, ali ‘iskreno mu je žao zbog svega’.

Državni tužilac Majl Rurk po prvi put je opisao kako je napao ženu u ranim jutarnjim satima 13. avgusta nakon što se vratila s poslovnog puta. On je imao aferu, a ona je očajnički htela da spasi brak. Udavio ju je smireno, rekao je advokat, i nije imao nijednu obrambenu ranu.

- Znamo da ovo nije bio nekontrolisani napad, u naletu besa i iz osvete kao što je opisao. Da je to bio slučaj, pronašli bismo nepravilne i istaknute povrede i masnice oko vrata, ramena i lica. Očekivali bismo i slomljeni vrat kao i obrambene rane na njegovom telu. Međutim, ništa od toga nismo našli. Jedine povrede koje je Šenon imala na telu bili su samo otisci prstiju na desnoj strani vrata - rekao je Rurk.

Dodao je da se po svemu sudeći samo mala Bela branila. Otkrili su da se više puta ugrizla za jezik dok ju je otac gušio.

Nakon što se rešio tela, Vots je ostao na radnom mestu, a polako su pristizali njegovi kolege. Kasnije je tvrdio da su sve tri spavale kad je odlazio na posao. Motiv ubistva bila je želja za novim početkom s ljubavnicom Nkol Kesinger, rekao je Rurk.

- Želio je početi ispočetka. Nova ljubav je nadvladala sve osećaje poštovanja prema supruzi i deci. I dok mu je Šenon slala poruke oko njihova odnosa, on je slao devojci fotografije i dopisivao se s njom celu noć. Šenon je njemu slala linkove i knjige za savetovanje i pomoć u braku, on je surfovao internetom u potrazi za idealnim mestom za odmor s novom devojkom, a tražio je i nakit. Čak i jutro nakon što ih je ubio, obavio je nekoliko telefonskih poziva. Između ostalog zvao je vrtić u koji su mu ćerke trebale krenuti obavestivši ih da devojčice nisu upisane. Kontaktirao je i agenciju za nekretnine s kojima je razgovarao o prodaji kuće. Na kraju je poslao poruku djvojci o njihovoj zajedničkoj budućnosti. Međutim, ništa od toga nije odgovor na pitanje ‘zašto’ Ako je bio tako srećan s ljubavnicom, trebalo je da se razvede!

Šenonin otac Frenk Rzucek nazvao ga je ‘zlim čudovištem’.

- Verovao sam ti da ćeš brinuti o njima, a ne ubiti ih. Ti ne znaš šta je ljubav. Jer da znaš, ne bi ih ubio. Ti si čudovište. Mislio si se izvući s ovime. Izneo si ih iz kuće poput smeća. Zakopao si moju ćerku Šenon i Nika u plitkom grobu, a zatim si Belu i CeCe bacio u naftne rezervoare - govorio je otac u sudnici boreći se sa suzama.

Obratio mu se i brat ubijene:

- Bio si mi brat, bio si zaštitnik moje sestre, jedan od najomiljenijih osoba u porodici, a sad si postao osoba koju ću ostatak života pokušavati da shvatim. Zar si se zbilja mislio izvući s ovim? Zar si zbilja mislio da ti je to najbolja opcija? Odbaciti porodicu poput smeća? Oni su zaslužili puno bolje i ti to jako dobro znaš. Nadam se da ćeš ostatak života provesti gledajući u svetlo i da će te svake noći progoniti ovo što si uradio. Niko od nas ovo nije zaslužio.

Sudu se obratila i Šenonina majka Sandra koje mu je poručila da nije uzeo samo njihova četiri života već i svoj, kao i Votsovi roditelji. Oni su se prvo izvini što su u nekoliko intervjua medijima za ubistva okrivili Šenon, a ne svog sina.

Sindi Vots je sinu poručila da ga bez obzira na sve još uvek voli i da će ga voleti uvek iako ne razume zašto je to učinio. Uprkos svemu roditelji su mu oprostili, rekli da se nadaju da će im jednog dana objasniti šta se zapravo dogodilo i da ga nikad neće napustiti.

Sudija Marselo Kopkov bio je kratak:

- Ovo je možda najnehumaniji i najopakiji zločin s kojim sam se susreo među hiljadama slučajeva. Jedine reči koje mi padaju na pamet jest to da je ovo besmislen zločin iz čiste zlobe, ali stvarno je podlo kako se rešio tela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.