NEMOJ DA OTVARAŠ PRE ŠEST POPODNE! Devojčica (11) dala drugarici pismo, pa uradila nešto stravično
Ursula je oduzela sebi život, Foto: Facebook printscreen

niko nije primetio

NEMOJ DA OTVARAŠ PRE ŠEST POPODNE! Devojčica (11) dala drugarici pismo, pa uradila nešto stravično

Njena majka, inače književnica Nikola Harlov, 22. januara prijavila je nestanak ćerke

Objavljeno:

Ursula Keog, 11-godišnja devojčica iz Velike Britanije, preminula je od povrede glave nakon što je skočila s mosta.

Reč je o tragičnom događanju iz januara, a ovih je dana okončana istraga.

Njena majka, inače književnica Nikola Harlov, 22. januara prijavila je nestanak ćerke nakon što je primila poruku koja je glasila:

- Volim te, jako mi je žao

Telo devojčice posle je pronađeno u reci u Halifaksu. Pre tragičnog događaja devojčica je izlazila iz busa i prijateljici iz škole predala pismo na kojem je napisala

- Nemoj da otvaraš pre šest popodne.

Dok je njena prijateljica sledila upute, Ursula je već skočila s mosta nešto višeg od devet metara.

Ursula je pohađala školu u Jorkširu, a u pismu je napisala kako je odustala od života i jednostavno se prestala boriti.

Ovih dana istražitelji su objavili srceparajuće otkriće prema kojem je Ursula ovaj čin planirala nekoliko meseci. Prema pisanju Daily Maila, na sudu je rečeno kako je ona mlada devojka koja se bori sa stresom i razvodom svojih roditelja.

Ursula je normalno išla u školu, a njena majka Nikola izjavila je da je bila neobično srdačna. Okrenula se prema njoj i rekla "volim te", dala joj poljubac i otišla. Spisateljica je to okarakterisirala kao čudno ponašanje, a u 15.30 primila je poruku u kojoj joj Ursula ponovno govori da je voli i da joj je žao.

Nikola je pokušala nazvati svoju ćerku 14 minuta kasnije, ali javio se stranac koji je mobitel ponašao na podu pokraj mosta, u blizini cvetnog spomenika koji je podignut prethodnoj žrtvi. Nekoliko sati kasnije Ursulino telo izvučeno je iz reke Kalder .

Ursula sa majkom
Ursula sa majkom foto: Facebook printscreen

Učitelji iz škole rekli su kako je Ursulino ponašanje na dan nestanka bilo normalno, sve do trenutka kad je predala spomenuto pismo prijateljici i izašla ranije iz autobusa pa pešice otišla do mosta.

Niko nije svedočio samoubojstvu, ali video nadzor zabeležio je koban događaj. Policijsko istraživanje pokazalo je kako nije bilo tragova nasilja, a nakon smrti detektivi su otkrili da je Ursula tražile informacije o suicidu na Instagramu i o svojim namerama se dopisivala s nepoznatom osobom iz Indonezije, oko tri meseca ranije. Nacionalna kriminalistička agencija pratila je osobu, ali oslobođena je sumnji da ima veze sa smrću.

U njenoj sobi pronađeni su crteži koji su upućivali na njene suicidalne namere. Kao što je navedeno, niko taj pad nije vidio, ali prolaznicima je bilo jako sumnjivo što su na kraju mosta pronađeni telefon i torba, rečeno je u policijskom izveštaju.

Njeno telo pronađeno je tri sata nakon skoka, nešto više od kilometra nizvodno od mosta. Iz policije su rekli kako je Ursula poslednji put viđena na Nort Bridžu, u blizini mesta gde je njena majka voditeljka radijske emisije na lokalnoj stanici Phoenix FM.

Inače, njena majka je spisateljica i drži predavanja o kreativnom pisanju na Open Universityju. Nikola Harlov i njen partner David Keog živeli su s Ursulom u Hebden Bridžu u Vest Jorkširu, a nakon toga preselili su se u obližnji Halifaks.

Nikola je opisala Ursulu kao vrlo pametnu osobu koja je mogla pobediti odrasle u kartaškim igrama. Svirala je violinu, a bila je odlična u matematici.

Patolog Martin Fleming rekao je kako je Ursula bila nadprosečno inteligentna i kako je uspela skrivati duševnu bolest od profesora u školi i zdravstvenih radnika.

Njena majka rekla je kako ju je pogodio razvod od njenog oca Davida i da u posljednje vreme nije toliko volela provoditi vreme s njim. Takođe, iznenadilo ih je što više nije želela svirati violinu, iako ju je svirala osam godina.

Istraživanje je pokazalo kako su Ursulini problemi započeli prošle godine kad je tražila informacije o samoubistvu na Instagramu. ExmainerLive prenio je kako su pronađeni i tragovi samopovređivanja.

Majka je pokojnu ćerku opisala kao osobu koja se činila zrelijom od vršnjaka i vrlo osećajnu. Rekla je kako su jednom zajedno prelazile most te je Ursula ostala fascinirana cvećem koje je bilo ostavljeno za još jednu žrtvu koja je skočila s mosta.

Harlov je izjavila:

– Njeni su hormoni divljali. U svojoj sobi provodila je više vremena nego inače i više nije željela viđati oca. Nisam sigurna što se promenilo. Došla mi je vest da je gledala stranice vezane za samoubistvo i nakon toga sam joj zaplenila telefon, što je stvorilo tenzije među nama.

Dodala je kako su u novembru primetili ožiljke na njenim rukama. Ursulin otac nije bio svestan da se njegova ćerka povređuje, ali se zabrinuo oko toga što mu ćerka radi na internetu, nakon što mu je prepričala video o samoubistvu deteta koje je videla na internetu. Dodao je da joj je nebrojeno puta ponovio kako je dan njena rođenja bio najsrećniji dan njegova života.

Patolog je kritikovao sistem jer se Harlov žalila zbog samopovređivanja ćerke, a porodični lekari i škola nisu konkretno poradili na problemu, nego su lekari rekli da ode u školu, a u školi su rekli da ide lekarima.

Ursulin otac rekao je kako ovo treba biti lekcija svima, a savetnica koja se bavi odnosima rekla je kako kod Ursule nije vdjela nikakve znakove uzbune ni suicidalne namere.

Patolog je prozvao Kalderdonsko veće da se dodatno osigura istorijski most koji datira iz 1871. godine. Ričard Mils iz Veća izjavio je da su razmotrili mogućnost privremene ograde, ali je to kasnije isključeno zbog planskih pitanja.

Istraga je zaključena i rečeno je kako je jasno da je Ursula bila uznemirena devojka koja se borila sa stresom i naporima koji su proizašli iz razvoda braka, ali nikad ocu i majci nije dala povoda da razmišljaju o tome kako bi njihova ćerka mogla da počini ovakav strašan čin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.