MISTERIOZNI KOSTURI IZ PERUA NISU LJUDSKOG POREKLA? Ruski naučnik na pragu rešenja misterije (VIDEO)
Šta je istina, da li su mumije iz Perua prava stvar ili prevara?, Foto: Youtube/BillsChannell

šta je ovo?

MISTERIOZNI KOSTURI IZ PERUA NISU LJUDSKOG POREKLA? Ruski naučnik na pragu rešenja misterije (VIDEO)

Ruski naučnik Korotkov istraživao je mumije

Objavljeno:

Misteriozne mumije iz Perua zaokupile su pažnju svetske javnosti čim su pronađene, a profesor Konstantin Korotkov s Nacionalnog istraživačkog univerziteta u Rusiji istražio je ove ostatke koje su pronašli arheolozi.

Za njih se nije znalo kojeg su porekla i koliko su stare, a prema najnovijim podacima, kosturi sa tri prsta su humanoidnog oblika, ali ne pripadaju ljudskoj, odnosno homo sapiens vrsti i stari su više od 6 i po hiljada godina.

Korotkov za ruski Sputnjik kaže da sve upućuje na to kako se radi o ljudskim kosturima, međutim, na kraju je utvrđeno kako se ipak ne radi o našoj - homo sapiens vrsti.

- Svaka od malih mumija ima dve ruke, dve noge, glavu, dva oka i usta. Koristeći tehnologiju magnetne rezonance, kosturi su skenirani. Uzorci tkiva otkrili su njihovu biološku prirodu, a hemijski sastojci koji su uzeti, upućuju na to da se radi o ljudskoj materiji. Skenirani DNK sastoji se od 23 para hromozoma, baš kao što ih imamo i mi. Sva četiri kostura su muška i u sebi imaju Y hromozom. Čini se da se radi o ljudskim kosturima, međutim, oni to nisu - rekao je.

Iako je mnogo naučnika okarakterisalo spomenute kosture kao lažne, još jedan specijalista za kosture, dr. Edson Vivanko proučio je ostatke navedenih kostura nakon čega je utvrdio da tela izgledaju - realno.

- Postoji puno indikatora prema kojima možemo zaključiti da su tela stvarno realna. Bilo bi vrlo teško rekreirati kosture s ovakvim karakteristikama. Trenutno proučavamo dostupne dokaze. Do sad nismo uspeli da pronađemo nešto što bi upućivalo na to da se radi o lažnim kosturima, čak ni to da su na bilo koji način modifikovani. Zapravo, imamo puno više dokaza s kojima možemo dokazati da su kosturi pravi, a ne lažni - rekao je.

Video snimak takozvanog "mumificiranog vanzemaljca" iz Perua prva je objavila web stranica Gaia.com prošle godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.