DETE ĐAVO ČUPA, URLA, UDARA: Ova majka sada traži POMOĆ STRUČNJAKA! (VIDEO)
Majka i baka pokušavaju da obuzdaju jednu šestogodišnju devojčicu, Foto: Print Screen Youtube / News Today

Ko je ovde kriv?

DETE ĐAVO ČUPA, URLA, UDARA: Ova majka sada traži POMOĆ STRUČNJAKA! (VIDEO)

- Radije bih da povredi mene nego sebe - rekla je Lisa

Objavljeno: 11:25h

Samohrana majka Lisa (29) iz Velike Britanije toliko je očajna s agresivnim ponašanjem svoje 6-godišnje ćerke Demi da je potražila pomoć dečijeg psihologa. Kaže da svoje dete ne može držati pod kontrolom. Devojčica ima strašne ispade. Redovito je udara rukama i nogama, šamara je, čupa za kosu... Baca stvari po njoj i po kući. Teško ju je zaustaviti kada je primi ludilo.

Pogledajte kako to izgleda:

Lisa živi sa svojim roditeljima, a njena majka Šeron (57) mora stalno intervenisati kako bi smirila situaciju, iako je i sama često meta Demine agresije.

Sve što se događa u njihovoj kući u javnost je dospelo kada se Lisa javila u emisiju Laverne Antrobus na Channel 5. Emisija se zove "Violent Child, Desperate Parents" (Nasilno dete, očajni roditelji) i pomaže roditeljima te njihovoj deci da počnu normalnije živeti.

Ono što je dečiji psiholog Lisi odmah rekla je to da mora izgraditi više samopouzdanja i biti čvršća u odgajanju svoje ćerke te da bakino uplitanje zbunjuje devojčicu, jer nije jasno ko je glavni u kući. Takođe, rekla joj je neka pokuša ponuditi alternative ćerci, umesto potenciranja njene ljutnje tako što samo kaže "Ne".

Devojčica je u jednom trenutku dražesna a već u sledećem kreće da divlja
Devojčica je u jednom trenutku dražesna a već u sledećem kreće da divlja foto: Print Screen Youtube / News Today

Potom je nekoliko dana dolazila u njihov dom kako bi shvatila što je to okidač za Demino agresivno ponašanje. Pratila je ponašanje devojčice, ali i ljudi s kojima živi. Lisa smatra da njena ćerka ima podvojenu ličnost.

- Ona može biti apsolutno dražesna i pokazivati vam svoju ljubav na predivne načine, poljupcima, zagrljajima... Ali, to se može promeniti u sekundi - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

U drugom trenutku devojčica toliko podivlja da majku vuče za kosu, šamara, udara, baca stvari po kući, vuče je po kući... Ako, na primer, ne dobije slatkiše pre spavanja, Demi totalno poludi i sav bes iskali na svojoj majci, koja to toleriše. Lisa kaže da ne može predvideti kada će se ponašanje njene ćerke preokrenuti.

Psiholog je popričao i s devojčicom, pitala ju je je li svesna svojeg ponašanja. Bila je svesna.

Lisa je spomenula da je imala težak porođaj te da su se ona i Demi borile za život
Lisa je spomenula da je imala težak porođaj te da su se ona i Demi borile za život foto: Print Screen Youtube / News Today

- To je zločesta Demi. Ona prođe kroz rupu u mojoj glavi i vuče mamu za kosu, grize je, grebe, udara, psuje. Ponekad bih želela ubiti tu zločestu Demi, ali ne postoji način da je ubijete. Ona je užasna - rekla joj je devojčica.

Tokom snimanja emisije, Demi je u više navrata nasrtala na Lisu. Psiholog joj je prigovarao da dopušta ćerci da se to događa.

- Radije bih da povredi mene nego sebe - rekla joj je Lisa i spomenula da je imala težak porođaj te da su se ona i Demi borile za život. Dodala je kako se ničega ne seća.

- Često razmišljam o tome, je li ona možda mislila da sam je ja odbijala od sebe kada se rodila i možda se zbog toga sada tako ponaša, možda misli da je sve to moja krivica - kazala je.

Psiholog je predložio Lisi da počne pokazivati osećaje.

- Tvoja ćerka zna da imaš osećaje koje se jako trudiš držati u sebi. Ona te povređuje i ima ispade besa zato što ti to ne možeš. Dok ti misliš da sve te osećaje držiš dobro skrivenim u sebi, Demi zna da je njena majka prepuna emocija, ali ne zna kako ih izraziti - objasnila joj je Laverne Antrobus.

U donosu majke i ćerke došlo je do malih, pozitivnih pomaka. Lisa je postala samouverenija i čvršća u odnosu s Demi, a njenu baku je odmaknula od odnosa između njih dve, kako joj je psiholog i savetovao. Nakon šest nedelja Demino ponašanje se potpuno promenilo. Lisa je priznala da, iako Demi ponekad izgubi strpljenje, uspeva se kontrolisati, a nasilje je prestalo.

Bonus video:

(VIDEO) HRABRI STE, NEUSTRAŠIVI...DA VAS VIDIMO U OVAKVOJ SITUACIJI?! Pokušajte da ostanete hladnokrvni dok vam se ovo dešava!

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.