Medicinska sestra mi je dala pogrešnu injekciju. Dobiću rak!
Kari je medicinska sestra dala pogrešnu injekciju, Foto: Pixabay

OČAJNA

Medicinska sestra mi je dala pogrešnu injekciju. Dobiću rak!

Kara, majka šestero dece koja se nedavno udala, ranije je saznala da može da dobije rak odnosno da ima predkancerogene ćelije pa je prošla niz tretmana

Objavljeno:

Kara Tikl (32) iz Hartfordšira je prošle godine osetila iscrpljenost, bol i pala je u depresiju. Dijagnostikovali su joj nedostatak vitamina B12. Ipak, sestra joj je dala pogrešnu injekciju i Kara se sad boji da bi to moglo imati strašne posledice.

Kara je posetila lokalnog doktora u septembru prošle godine koji je propisao da treba da dobija injekcije vitamina. Simptomi, međutim, nisu nestali nego su postali još gori. Tada se saznalo da joj je sestra dala pogrešnu injekciju odnosno umesto vitamina dobila je hormonsku kontracepciju koja se daje samo u zadnjicu. Kara je injekciju dobila u ruku.

Kara, majka šestero dece koja se nedavno udala, ranije je saznala da može da dobije rak odnosno da ima predkancerogene ćelije pa je prošla niz tretmana.

Lekari su joj rekli da strogo mora da izbegava hormonsku kontracepciju, a njen suprug Lijam je otišao na vazektomiju.

Kara se sada boji da bi mogla dobiti rak jer se hormonska kontracepcija dovodi u vezu s učestalijom pojavom raka dojke i raka grlića materice.

- Strašno je da se takva greška može dogoditi tako lako - rekla je Kara za The Sun.

- Žalila sam se i rekli su mi da medicinska sestra koja mi je dala pogrešnu injekciju više ne radi, ali mi nisu mogli reći zašto. Ne želim pokretati pravne akcije jer je to NHS (javna zdravstvena služba), ali želim da ljudi znaju da se takve greške mogu lako dogoditi i da mogu nekoga ubiti. Što se tiče doktora ne mogu se žaliti, on je odličan lekar i nikada s njim nisam imala problema - kaže Kara.

Kasnije je dobila pismo u kojoj je obavještavaju da prihvataju odgovornost i njen slučaj su opisali kao "vrlo značajan".

- Izvinili su se i rekli da će se pobrinuti da se tako nešto više ne događa - kaže šokirana Kara.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.