72 VEČNO MLADE DEVICE, KRUNA OD PONOSA, VRT UŽIVANJA: U šta sve veruju džihadisti da ih čeka u zagrobnom životu?
U raju ih čeka večno uživanje, Foto: Wikipedia

zavodljive zablude

72 VEČNO MLADE DEVICE, KRUNA OD PONOSA, VRT UŽIVANJA: U šta sve veruju džihadisti da ih čeka u zagrobnom životu?

Odakle potiču ova verovanja?

Objavljeno:

Džihadisti veruju da ih posle, prema njihovom ubeđenju herojske smrti, čeka život u raju.

Za borbu protiv "nevernika" i žrtvovanje svog života zbog vere, islamskim borcima se garantuje siguran odlazak u "vrt uživanja".

Međutim, u islamu se raj doživljava drugačije nego u hrišćanstvu. Raj se prema ovoj religiji ne nalazi na Zemlji, i u njemu se ne uživa samo duhovno već i telesno.

A najkontraverznije uživanje koje čeka džihadiste u zagrobnom životu je uživanje u ženama - prema predanju, njih očekuju 72 mlade device sa osam hiljada sluga.

Razni islamski spisi nude opise ovih devojaka. Navode da su device "od Alaha stvorene posebno za tu priliku".

Tako one imaju krupne oči koje su kao biseri, nemaju dlaka na telu osim obrva i kose, koža im je bela i providna, večno su mlade, imaju savršene grudi koje ne vise, skromne su i sklanjaju pogled pred muškarcem, a duhovno su čiste i poseduju veliki seksualni nagon. Uz sve to nikada ne prolaze kroz menstrualni ciklus.

Međutim, sa, Kuran zapravo nigde ne spominje tačan broj ovih devojaka, ali ih opisuje. Takođe, one se kao nagrada ne nude samo onima koji svoj život daju u borbi provit "neprijatelja vere" već svim Muslimanima koji svoj život provedu onako kako vera nalaže.

Uprkos tome, brojna manipulativna tumačenja Kurana nastala su zbog toga što se u ovoj verskoj knjizi ipak pominje da će onaj ko se bori za Alaha dobiti "veliku nagradu". Takvi Muslimani se nazivaju i "šehidi" - mučenici za veru.

Ali, 72 device nisu jedino što će borci dobiti. Njima će se takođe pokloniti oprost grehova u trenutku kad prolije krv, pošteda od suđenja zagrobnog života, sigurnost tokom Sudnjeg dana, kruna od ponosa, rubin lepši od ovog sveta i svega u njemu, i mogućnost da se zauzme za sedamdeset svojih rođaka.

Za razliku od muškaraca, koji mogu da uživaju u svemu ovome, ženama u raju pripada samo jedan muškarac, kao i u zemlajskom životu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.