CELOG ŽIVOTA POGREŠNO SIPATE PIVO U ČAŠU! Uz jedan jednostavan trik nikada nećete biti naduti i imati PIVSKI STOMAK!
Novinar Espresa Vladimir Šuster pije pivo, Foto: Filip Plavčić

što nam ovo ranije neko nije rekao?!

CELOG ŽIVOTA POGREŠNO SIPATE PIVO U ČAŠU! Uz jedan jednostavan trik nikada nećete biti naduti i imati PIVSKI STOMAK!

Ako imate problema sa nadutošću, postoji velika šansa da je jedan od glavnih krivaca hladno pivo

Objavljeno: 15:42h

Način na koji sipate pivo može da bude razlog zbog kog izgledate naduveno.

Univerzalno prihvaćen način sipanja jeste da se čaša malo nakrivi i da se pivo sipa polako - i stvori što manje pene na vrhu.

Ali sudeći po stručnjaku za pivo, Maksu Bakeru, sve vreme pogrešno sipamo pivo. On tvrdi da izbegavanjem pene ugljen dioksid u pivu nema gde da "ode" i ostaje zarobljen u pivu.

Svaki put kada uzmemo gutljaj piva, sav taj gas završi u našem stomaku, a u slučaju da uz njega konzumirate i grickalice kao što je kikiriki - stvari mogu da postanu još gore.

Bolje vam je da istrpite malo pene
Bolje vam je da istrpite malo penefoto: Filip Plavčić

Hrana "uznemirava" pivo u stomaku i ono počinje da otpušta ugljen dioksid koji je trebalo da bude izbačen u čaši, i dovodi do osećaja nadutosti.

Zapravo, ukupna količina oslobođenog gasa može da bude i do 2.5 puta veća od količne piva koje smo popili.

Umesto pažljivog sipanja, Maks objašnjava najbolji način za sipanje piva:

- Na početku treba lagano nagnuti čašu i naglo sipati pivo kako bi se oslobodio ugljen dioksid.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.