NAJSTRAŠNIJI RUSKI ZATVOR: Ovde je Putin smestio najgore ZATVORENIKE, a uslovi su BRUTALNI! (VIDEO)
Foto: Pixabay

crni delfin

NAJSTRAŠNIJI RUSKI ZATVOR: Ovde je Putin smestio najgore ZATVORENIKE, a uslovi su BRUTALNI! (VIDEO)

Zatvor se nalazi na granici sa Sibirom

Objavljeno:

Crni Delfin je naziv zatvora koji mnogi smatraju najstrašnijim u Rusiji.

Ovo je jedan od prvih i najstarijih zatvora ove zemlje, koji se u prošlosti zvao Ostrog. Dobio je ime "Crni delfin" po skulpturi delfina koju su napravili sami zatvorenici, a nalazi se ispred zgrade.

foto: Wikipedia

U ovom zatvoru od 2000. godine svoju robiju služe najgori zatvorenici - oni koji su osuđeni na doživotnu robiju. Ubice, zlostavljači dece, teroristi, kanibali, serijske ubice i takozvani "manijaci" smešteni su u ovoj zgradi koja se nalazi na samoj granici sa Sibirom.

Zatvor ima velike mere predstrožnosti - kada dolaze u njega, zatvorenicima se stavlja povez preko očiju kako ne bi osmotrili okolinu i planirali bekstvo. Takođe, pri pratnji zatvorenika, oni moraju biti stavljeni u "stresnu poziciju". To znači da su savijeni, od struka ka nogama, dok im čuvari drže ruke sa lisicama iza leđa, znatno više od struka robijaša.

Zatvorenici su pod nadzorom 24 sata, a čuvar ih obilazi svakih 15 minuta. Izolovani su u ćelijama koje imaju troje čeličnih vrata, i svakoga dana izalze samo da vežbaju na 90 minuta u kavezu. Za to vreme im čuvari pregledaju ćelije.

Dozvoljeno im je da koriste samo knjige, novine i radio, a hrane se samo supom, četiri puta dnevno.

Pored vrata ćelije stoje slike zatvorenika, sa svim njihovim zločinima kako stražari ne bi pali u iskušenje da im bude žao robijaša.

Ovaj zatvor su aktivisti za ljudska prava opisali kao "

koncentracioni kamp u II svetskom ratu".

Pogledajte video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.