10 mesta gde možete kupiti kuću ZA SAMO 120 dinara! Da, dobro ste pročitali! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/ roubaix.fr

šta čekate?

10 mesta gde možete kupiti kuću ZA SAMO 120 dinara! Da, dobro ste pročitali! (FOTO)

Verovali ili ne, u Evropi postoje mesta (i ne samo u Evropi) gde možete kupiti nekretninu za samo jedan evro

Objavljeno:

Lokalne vlasti na taj način pokušavaju da povećaju broj stanovnika i nasele određene oblasti. Međutim, bez obzira na to što je cena kupovine nekretnine simbolična, potrebno je da kupac ispuni određene uslove kako bi došao u njen posed.

Bilo da ste ljubitelj mediteranske klime ili možda više volite savremeni način života u Japanu, zavisnik od romantike, sve što vam je potrebno je 1 evro i možete da živite u nekom od ovih svetskih gradova.

Rapotenštajn (Austrija)

U donjoj Austriji, na granici sa Češkom, u selu Rapotenštajn 2009. godine lokalne vlasti odlučile su se na neobičan korak kako bi povećale broj stanovnika u toj oblasti. Svim ljudima koji su želeli da se presele u to selo data je mogućnost da za 1 evro kupe parcelu od 800 ili 900 kvadratnih metara, uz uslov da na tom mestu u roku od tri godine sagrade kuću.

Сказочно ? #домики #природа #загород #nature #green #village #österreich

A post shared by Natasha Avdosjeva (@sertonima) on

Takođe, kao jedan od uslova je bio da parovi koji kupuju zemljište moraju da imaju najmanje jedno dete u narednih deset godina. Kako bi novi vlasnici zemljišta u Rapotenštajnu ispunili uslove za njihovo kršenje predviđena je novčana kazna od 12 hiljada evra.

Šan di Bu ( Francuska)

U francuskom gradu Šan di Bu, u Donjoj Normandiji vlasti su, kako bi povećali broj stanovnika u tom mestu, prodavali kvadratni metar zemljišta za 1 evro.

Beautiful morning at our gite ??

A post shared by Sue Crooks (@sue_crooks) on

Međutim, ponuda je važila samo za kupce sa “ozbiljnim namerama“ - onima koji odluče da im to mesto bude mesto stalnog boravka i onima koji su mogli da ulože novac u izgradnju kuće. Ono što je interesanto, za kupovinu parcele u tom gradu nije bilo važno čije državljanstvo poseduje potencijalni kupac, ali su prvenstvo kupovine imali parovi sa decom.

Kobridž (Engleska)

Gradske vlasti Kobridža u engleskoj grofoviji Stafordširu pokušale su da ožive napuštene kuće i da renoviraju grad, pa su zbog toga nekoliko desetina starih kuća ponudili kupcima po ceni od 1 evro.

Ipak, ovo je samo simbolična cena, jer novi vlasnik kuće bi morao da izdvoji mnogo više novca kako bi prostor prilagodio za život. Ono što je bio uslov za kupovinu nekretnine u ovom gradu je to, da je novi vlasnik ne može prodati pet godina od trenutka kupovine.

Liverpul (Engleska)

Liverpul u Enfildu je depresivna lokacija, ali se nalazi upravo na mestu istoimenog stadiona legendarnog fudbalskog kluba Liverpul. Kuće se ovde prodaju za jako malo novca, a posebna ponuda gradske opštine bila je dvospratna kuća sa cenom od samo 1 evro.

Vlasti u Liverpulu odlučile su se da takvu prodaju kako bi uspele da renoviraju dotrajale kuće u gradu. Pre prodaje, gradske vlasti odradi sav teži deo restauracije, ali za kupovinu je postojao uslov da budući vlasnik bude državljanin Britanije i da živi i radi u Liverpulu.

Karega Ligure (Italija)

U italijanskom naselju Karega Ligure u Aleksandriji za 1 evro prodaju se kuće u kojima su nekada živeli monasi. Vlasti su se na ovakav projekat odlučile kako bi privukle ljude da žive u ovoj oblasti, gde je u trenutku kada je sve pokrenuto bilo samo 98 stanovnika.

⛰?

A post shared by Lucia Chiara Corso ? (@lucicorso95) on

Jedini uslov koji su kupci dobili je to da sve kuće moraju da budu renovirane uz pomoć prirodnih materijala koji su pogodni za okruženje kako bi se očuvala autentičnost eksterijera.

Ganja, Sicilija (Italija)

Na Siciliji u selu Ganja, takođe, se kuća može kupiti za simboličnu sumu novca od 1 evro, a na takav korak vlasti su se odlučile zbog činjenice da su stanovnici tog mesta krenuli da se sele u velike gradove.

??MEMBER POST?? ??@filiberto.turtu ?? ⓒ ⓞ ⓝ ⓖ ⓡ ⓐ ⓣ ⓤ ⓛ ⓐ ⓣ ⓘ ⓞ ⓝ ⓢ ❁ Isole Tremiti - Foggia #Puglia ❁ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ? Visitate la sua splendida galleria!? ~~~~~~ Don_in_Italy ~~~~~~~~ ?????⛺️????????⛪️? L' Italia attraverso i vostri video e le vostre foto ?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tagga le tue foto e video con ? #Don_in_Italy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ?Founder/Admin: @DonTanoLaRosa? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ? Pic chosen by DonTanoLaRosa ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ?Don_in_Italy è affiliata con ? Kings_hubs_staff ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ?? É gradito un repost sul vostro profilo grazie ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Visit and Follow⤵ . @Don_in_Sardegna . @Don_in_World . @Don_in_Cucina . @kings_Masterchef @kings_portraits_ @kings_greece @VivoRagusa @RagusaIbla @italia_dev @phoenix_mission @phoenix_italy @Italia_in_grande @italia_photogroup @vivo_italia @new_photoitalia @placeinthe_world . #KINGS_FLORA #kings_alltags #kings_birds #italy_stop #kings_villages #piemonte_super_pics #kings_hdr #kings_works #Beniculturali30 #kings_gothic #kings_insects #kings_transports #kings_gopro #kings_cats #scacco_matto_ #Italy #bestvenetopics #vivorieti #sicily #bestlaziopics #sicilia #kings_sicilia #wings_world_ #sicily #lovers_home4 #verso_venezia #sicily_tricolors_bnw ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ? No photo from Internet ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ? Ogni giorno premiamo le foto e i video più belli, condivisi dai nostri followers con il nostro hashtag ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ID Tag #Dii_filiberto.turtu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A post shared by Gruppo Don - #Don_in_Italy (@don_in_italy) on

Kuće koje su bile u lošem stanju i imanja koja su se morala renovirati uz pomoć budžeta budućih vlasnika stavljene su na aukciju. Ovo je bila odlična ponuda, s obzirom na to da je za kupovinu bilo koje nekretnine na Siciliji potrebno izdvojiti minimum 6.000 evra.

Ostrvo Pitkarn (Velika Britanija)

U Velikoj Britaniji na ostrvu Pitkarn postoji problem sa populaciom stanovništva, jer se broj stanovnika od 1930 godine sa 200 smanjio na čak 56. Zbog toga su 2015. godine odlučili da legalizuju homoseksualne brakove, ali i da besplatno dodele posede onima koji bi se odlučili da tu žive. Ipak, postojao je uslov za sve one koje su želeli da dođu da žive na ovom ostrvu, a to je da budući stanovnik ima privatni biznis jer je teško naći posao na ostrvu.

Farewell Pitcairn Island .Leaving Sunday afternoon on Claymore 2 #pitcairn #pitcairnislands

A post shared by Pitcairn Islands Tourism (@pitcairnislandstourism) on

Vlada je, međutim, spremna da ljudima obezbedi besplatnu zemlju za izgradnju kuće koju budući vlasnik mora da izgradi iz svog džepa. Takođe, je potrebno da kupac dokaže svoju rešenost tako što će obezbediti izveštaje iz banke kojima će potvrditi da ima 30.000 novozelandskih dolara za izgradnju kuće.

Rubaks (Francuska)

U malom selu na granici sa Belgijom, kuće se prodaju po simboličnoj ceni od 1 evro. Cilj je da se u ovu regiju udahne novi život, ali jedna stvar je jasna – građevine su u žalosnom stanju.

Rekonstrukciju bi novi vlasnici sami morali da platite, a kao uslov izdvojeno je to da kuću nećete smeti da prodate kuću narednih 5 godina.

Zapadna obala Hokaida (Japan)

Svi znaju da je Japan prenaseljen, ali iz ove regije se mladi ljudi masovno sele u velike gradove, ostavljajući udaljene oblasti skoro praznim. Na zapadnoj obali Hokaida, vlasti su primorane da poklanjaju placeve.

Postoji samo jedan uslov - kuća mora bit izgrađena u roku od tri godine i morate se zvanično preseliti.

Sardinija (Italija)

Vlasti grada Alolai i zajednica oblasti Nulvi nude kuće na ovom italijanskom ostrvu za 1 evro.

foto: Printscreen/Youtube/Sardiniaislandtv

Jedini zahtev koji kupac mora da ispuni je kompletna obnova građevine kroz godinu dana od potpisivanja ugovora o kupovini. Ova obnova bi koštala minimum 20.000 evra.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.