SAMA I NEZAPOSLENA U KASNIM 30-TIM OTKRILA SAM SEBE: Ispovest žene koja se spetljala sa 14 godina mlađim studentom
Foto: Ilustracija/Pixabay

da ne poverujete

SAMA I NEZAPOSLENA U KASNIM 30-TIM OTKRILA SAM SEBE: Ispovest žene koja se spetljala sa 14 godina mlađim studentom

Dala je otkaz u firmi iako je bila svesna da drugi neće lako naći

Objavljeno:

Marisa Lašerer imala je 37 godina, bila je nezaposlena, sama i depresivna jer je trebalo da se za nekoliko meseci iseli iz stana na Menhetnu u kojem je živela i ponovno useli kod majke, dok ne sredi finansije. Odnosno, život. Svoje je iskustvo koje je na kraju rezultiralo upoznavanjem same sebe podelila u priči objavljenoj u Njujork Tajmsu.

Dala je otkaz u jednoj financijskoj firmi i nije bila svesna da drugi posao neće tako lako naći. Zato se posvetila dvema aktivnostima: traženju novog posla i vežbanju. Zbog ovog prvog puno je vremena provodila u stanu kopajući po oglasima i internetu.

- U stanu do mene živela su tri studenta koji su, naravno, svaki vikend pravili žurke. Zabava bi počela oko 22 i 30 što bih jako dobro čula kroz zid koji nas je delio. U šlampavoj odeći, bez šminke i s kosom skupljenom u punđu zvonila bih im već oko 23 sata i zamolila da se stišaju. Jedan je uglavnom otvarao vrata. Svaki put bi obećao da će se stišati, a kad to ne bi napravili, zvala bih portira, a jednom i policiju. Ništa ih nije moglo utišati, prepričava Lašer nedelju dana pre selidbe.

Ona je ipak bila u periodu života kad uopšte nije izlazila.

- Većina mojih prijateljica su bile udate. Nisam imala prihode, a stanarina me je koštala 3.000 dolara mesečno. Nisam išla na sastanke jer nisam znala kako pozitivno da prikažem moju priču o nezaposlenosti.

Jednog se popodneva na srela sa jednim od studenata iz susednog stana i u usputnom je razgovoru saznala da završava studije prava te da takođe traži posao.

foto: Giphy

- Nikad nemoj dati otkaz ako nemaš rezervu - rekao joj je.

U još nekoliko rečenica koje su razmenili saznala je da momci imaju 23 godine, a ona je susedu otkrila da je ona ta "stara baba od 37" koja im prigovara za buku.

- Nikad ne bih pogodio da imaš 37 godina, mislio sam negde 26 - rekao joj je.

Ispostavilo se da je na to uticala činjenica što je stalno kod kuće.

Dve nedelje kasnije, u subotu uveče, sedela je s prijateljicom Dianom na piću u obližnjem baru i s njom pregledala potencijalne partnere na Tinderu. Tu se slučajno našao i sused student s kojim su na kraju završili u Marisinom stanu.

- Diana i ja smo plesale na "Jump’ od Pointer Sisters", pesmu koju on nije prepoznao. Pre nego što je Diana otišla, šapnula mi je da mu se sviđam i da iskoristim priliku - piše u ispovesti za NY Tajms.

Premda je smatrala da je među njima prevelika razlika u godinama, privlačnost je očito postojala jer čim je prijateljica otišla, oni su završili u zagrljaju.

foto: Giphy

- Kad smo se probudili mamurni nekoliko sati kasnije, molila sam ga da ne kaže svojim cimerima. Bilo mi je neugodno zbog moje transformacije iz one koja se žali na buku u gđu Robinson. Mozak je vrištao od zbunjenosti što se upravo dogodilo?!?

Naravno, odmah je shvatila da je njen ego iduće jutro bio prilično zadovoljan.

- Možda nemam posao, muža ili dečka, ali ako ništa drugo, mogu privući zgodnog 23-godišnjaka.

Tokom sledećih nekoliko sedmica nastavili su se dopisivati i sastajati, razgovarati o izlaženju, vezama, poslu, ali usput su se dobro zabavljali. Jednom su prilikom razgovarali o razlici u godinama pa je Marisa plastično opisala stvarnost: - Kad sam završila srednju školu, ti si imao četiri godine!

- Uz njega moja romantična nesigurnost je nestala. Umesto da na njega provociram zbog sopstvene nesigurnosti i pitam se jesam li dovoljna, jednostavno sam se zabavljala jer sam bila svesna da zbog razlike u godinama nemamo budućnost. A i bližio se dan kad ću iseliti… To ne znači da nisam uopšte brinula. Bojala sam se da će ljudi reći da smo smešni, ali moje su prijateljice bile oduševljene i rekle da živim san - piše Marisa i dodaje:

- Shvatila sam da mi je izlaženje i pronalaženje partnera izazivalo neorijatnost jer sam tome pristupila kao traženju posla: sistematično, s osmišljenom strategijom i uz mnogo brige kako se predstaviti u najboljem svetlu i sakriti slabosti. S njim nisam brinula ni o čemu - rekla je.

Njihovi su razgovori bili do srži iskreni. On joj je priznao da apsolutno ne zna sa ženama i da izmišlja laži kako veza ide dalje. Ona mu je ispričala da muškarci njenih godina strahove maskiraju u aroganciju.

- Jedan mi se u roku od sat vremena nakon što smo se upoznali hvalio koliko je žena u životu odveo u krevet, a drugi me na drugom spoju upozorio da ima jako veliki penis zbog kojeg mu je nekoliko veza propalo, pričala mu je i priznala da je imala jako tešku godinu te da brine hoće li ikad naći posao i ljubav.

foto: Giphy

Jedne večeri dok se žalila na probleme vezane uz karijeru, student joj je rekao:

- Toliko smo fokusirani na posao koji želimo ili na osobu s kojom izlazimo da počnemo verovati da nikad neće postojati nijedan drugi. Ali uvek će se naći drugi, posao ili muškarac - rekao je.

Shvatila je da je apsolutno u pravu premda je to puno lakše prihvatiti s 23 nego s 37 godina.

Jedne se večeri vraćala prilično pijana kući kad ga je srela na hodniku. Budući da je gotovo uvek on određivao kad će se sastati, rekla mu je da misli da nije fer da sve uvek bude pod njegovim zahtevima. On je od neugodnog razgovora pobegao u stan i sledeći joj dan napisao: - Možda bismo morali prestati s ovime. Bila si divna prijateljica… Ali malo smo zakomplikovali stvar, haha.

Marisa je konačno shvatila: - Znala sam da je ovaj smeh na kraju samo znak današnje generacije da izjava ne bude preozbiljno shvaćena, ali nešto me mučilo. U našoj neobaveznoj vezi dopustila sam samoj sebi da se skroz otvorim, otkrila sam sve svoje nesavršenosti što inače nikad ne bih napravila. S njima sam bila tačno onakva kakva jesam i za mene je to bilo otkriće. Čini se da ne mogu biti svoja kad ozbiljno tražim ljubav, kad razmišljam samo o budućnosti. Mislim da moramo biti savršena verzija onoga što stvarno jesmo da bismo se svideli nekome.

Godinu dana kasnije konačno je našla posao kakav je tražila, a još uvek se uči biti nesavršena u potrazi za ljubavi.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.