ŠOKANTNI PODACI, HITLER JE SVE VREME BIO NA KOKAINU! Rat je uzimao maha, a lider Nacista je kouzumirao i psihodelične supstance!
Foto: Profimedia

ma daaaaaaaaj

ŠOKANTNI PODACI, HITLER JE SVE VREME BIO NA KOKAINU! Rat je uzimao maha, a lider Nacista je kouzumirao i psihodelične supstance!

Vojni zapovednici tada su počeli vojnicima da dele "rešenje"

Objavljeno: 19:05h

Hitler je navodno svakodnevno dobijao injekcije oksikodona, narkotika bliskog morfijumu, i kokaina dok je rat besneo.

Kada se nacistička vojska 1940. spremala da napadne Francusku kroz Arden, brdovitu regiju, teško prohodnu i gusto šumovitu, vojni zapovednici imali su jedan ozbiljan problem: umor.

Vojnici jednostavno nisu mogli da se bore protiv saveznika i istovremeno da se guraju kroz planine jer bi se morali da odmaraju noću i tako su postajali ranjivi. Vojni zapovednici tada su počeli vojnicima da dele "rešenje". Bio je to Pervitin, nacistička verzija kristal meta u obliku pilula koje su se delile jednom dnevno, dvaput tokom noći i "više puta po potrebi", piše Express.hr.

Strategiju nacista opisao je Norman Ohler u svojoj novoj knjizi "Blitzed", tumačeći da su izvorno inače ilegalni lekovi bili integralni deo širenja nacističkog režima. "Nema lekova, nema invazije", rekao je Ohler za "Gardijan".

foto: Profimedia

"To im je omogućilo da ostanu budni tri dana i tri noći. Romel, koji je tada vodio jednu od tenkovskih jedinica, kao i svi drugi tenkovski zapovednici bili su na drogama. A bez tenkova sigurno ne bi pobedili." Prema rečima Ohlera, nisu samo vojnici bili na drogama u Drugom svetskom ratu. Sam Adolf Hitler svakodnevno je dobijao injekcije oksikodona, narkotika bliskog morfijumu, i kokaina dok je rat besneo. I tako sve do trenutka dok saveznička bombardovanja nisu porušila praktično sve farmaceutske fabrike iz kojih se Hitler snabdevao. To je onda dovelo do slučaja epske apstinencijske krize. "Ti poslednji dani u bunkeru opisuju Hitlerovo loše zdravlje. Ali bez jasnog objašnjenja. Pretpostavlja se da je bila reč o Parkinsonovoj bolesti, ali je, što se mene tiče, jasno da je reč o tegobama delom prouzrokovanim skidanjem s droga. Da, mora da je bilo prilično gadno. Istovremeno je gubio rat i prolazio krizu skidajući se s droga." Bilo je to u februaru kad je Firer počeo da ostaje bez onoga što ga je držalo. Odjednom je postao pognut, balio je, sve u svemu izgledao je prilično jadno. Sve zahvaljujući Hitlerovom ličnom lekaru Teodoru Morelu koji je do određene reputacije došao krajem 20-ih, dajući svojim pacijentima vitaminske injekcije.

foto: Profimedia

Hitler je, inače, često imao gadne probleme s varenjem, što je značilo proliv, gasove... Morel je bio taj koji mu je dao preparat s bakterijom koja mu je uravnotežila varenje. Hitlerova ljubav prema njemu je naprosto planula. Usledio je slučaj iz 1941. kad ga je Morel polumrtvog u rekordnom roku digao iz kreveta injekcijama životinjskih hormona. Kako je počeo Drugi svetski rat, Hitleru je bilo potrebno sve više čudotvornih kapi s kokainom i slični preparati. Ohler smatra da Morel nije bio zao čovek, nego samo oportunista koji se s padom nacističkog režima pokazao nesposoban da se pobrine sam za sebe. Nije počinio nikakve zločine, nikoga nije imao na duši, a bio je jedna od retkih osoba u koje je Hitler imao apsolutno poverenje. Zapravo, malo je reći da je samo na svojim memoarima mogao da zgrne basnoslovno bogatstvo. Umesto toga, on se psihički sasvim raspao i umro u bedi u bolnici 1948. godine.

(Espreso.co.rs/Ekspres.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.