SIN IM UMRO JER GA NISU VAKCINISALI: Osuđen bračni par, bebu lečili SIRĆETOM, PIREOM I ĐUMBIROM!
Foto: Printscreen/Facebook

bizarno!

SIN IM UMRO JER GA NISU VAKCINISALI: Osuđen bračni par, bebu lečili SIRĆETOM, PIREOM I ĐUMBIROM!

Umesto vakcine i bolničkog lečenja, bračni par je svog sina “lečio” mešavinom jabukovog sirćeta, korena rena, ljutih papričica, pirea od luka, korena đumbira i javorovog sirupa, a sve u konsultaciji sa doktorom naturopatije

Objavljeno: 15:51h

Srce devetnaestomesečnog Ezekijela prestalo je da kuca u martu 2012. godine, a razlog je bio bakterijski meningitis.

Njegovi roditelji Dejvid i Kolet Stefan ga nisu odveli u bolnicu zato što su navodno više voleli da ga leče prirodnim lekovima.

Sudija ih je u aprilu 2016. godine proglasio krivim zato što svom detetu nisu obezbedili potrebnu medicinsku negu, niti su ga vakcinisali

Dejvid je dobio četiri meseca zatvora, dok je majka osuđena na tri meseca kućnog pritvora. Oboje moraju 240 časova raditi u zajednici i voditi svoju ostalu decu kod pravog doktora barem jednom godišnje.

Umesto vakcine i bolničkog lečenja, bračni par je svog sina “lečio” mešavinom jabukovog sirćeta, korena rena, ljutih papričica, pirea od luka, korena đumbira i javorovog sirupa, a sve u konsultaciji sa doktorom naturopatije

Tokom suđenja, odbrana je tvrdila da Ezekijelovi roditelji nisu bili ni svesni koliko je njihov sin bolestan. Sa druge strane, tužilaštvo je insistiralo na tome da oni nisu učinili sve što je potrebno kako bi njihov sin dobio potrebnu medicinsku negu.

Ispostavilo se da je Ezekijel bio bolestan više od 14 dana, a da su roditelji mislili da je u pitanju običan grip. Nije pomoglo ni to što im je porodični prijatelj rekao da dete možda ima meningitis. Dečakova majka je tada čitala informacije o toj bolesti na internetu i zaključila je da njen sin ima virusni, a ne bakterijski meningitis. Sudu je saopšteno da je Kolet tada kupila mešavinu ehinacee i time “lečila” dete.

Zvanični izveštaj o detetovoj smrti pokazao je da je on, ipak, bolovao od bakterijskog meningitisa i neurološke disfunkcije

Svedoci su tvrdili da je dan pre smrti dečak bio toliko ukočen da nije mogao da sedi u autu, već je morao da leži na dušeku kako bi ga roditelji mogli odvesti u ambulantu naturopatskog doktora.

Advokat je rekao da nijedan svedok nije ni pomišljao da je dečaku bila potrebna medicinska nega. Tek kada je prestao da diše, njegovi roditelji su pozvali hitnu pomoć. Dečak je prevezen u bolnicu gde je pet dana živeo priključen na aparate. Šestog dana su doktori ustanovili da mu je mozak mrtav i skinuli su ga s aparata.

Roditelji su potpuno šokirani optužbama i veruju da sud hoće da ih istakne kao ljude koji nisu vakcinisali svoje dete.

Ali, nije samo Ezekijel bio u pitanju. Bračni par ima još troje dece i nijedno od njih nije vakcinisano.

- Nadamo se da će javnost i zajednica iz ovog suđenja naučiti da svi roditelji treba da se pridržavaju minimalnog standarda nege koju će svako dete kad-tad zatrebati.

- Njih dvoje su definitivno voleli svog sina, ali kao što je naglašeno u uvodnoj i završnoj reči, ponekad ljubav jednostavno nije dovoljna. Roditelji i dalje moraju da poštuju standarde o nezi koje je postavio krivični zakon - izjavio je sudija.

Meningitis je upala mozga i membrane kičmene moždine, a njegov uzrok je infekcija. Centri za kontrolu ove bolesti naglašavaju da je dovršavanje preporučenog rasporeda vakcinisanja najefikasniji način za zaštitu roditelja i deteta od određenih vrsta bakterijskog meningitisa.

Prema njihovim izveštajima, danas u svetu zabeleženo je oko 1.2 miliona slučajeva bakterijskog meningitisa. Ukoliko se ne leči, bakterijski meningitis u 70 odsto slučajeva može biti fatalan, a jedan od pet preživelih će se verovatno suočiti sa gubitkom sluha, neurološkim invaliditetom ili gubitkom ekstremiteta.

(Espreso.co.rs/Rebelcircus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.