Otkrivene UŽASAVAJUĆE poruke kojima je DEVOJKA IZ PAKLA nagovorila svog dečka (18) da se UBIJE!
Foto: Profimedia

PORODICA TRAŽILA MAKSIMALNU KAZNU

Otkrivene UŽASAVAJUĆE poruke kojima je DEVOJKA IZ PAKLA nagovorila svog dečka (18) da se UBIJE!

Suđenje se intenzivno pratilo na društvenim mrežama zbog sadržaja njenih poruka

Objavljeno: 18:08h

Mišel Karter (20) iz američke savezne države Masačustes osuđena je na 15 meseci zatvora jer je putem SMS poruka nagovarala svog dečka Konrada Roja (18) da počini samoubistvo.

Lorens Monic presudio je da će Karterova zatvorsku kaznu početi da služi tek kada iscrpi sve mogućnosti žalbe. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, devojka će pet godina biti na uslovnoj.

Amerikanka je u junu proglašena krivim za ubistvo iz nehata jer se, prema rečima sudije, mladić ubio zbog njenih uputa. Članovi Rojeve porodice tražili su da se Karterovoj izrekne maksimalna kazna od 20 godina, piše Jutrnji list.

- Osetili smo da napreduje i da je preboleo ono najgore. Svetla budućnost bila je ispred njega, a Mišel je iskoristila slabost mog sina. Tretirala ga je poput piona i nije pokazala da se kaje. Gde je bila njena čovečnost? Kako je mogla da se ponaša toliko okrutno? - rekao je Konradov otac kroz suze.

foto: Profimedia

Podsećamo, Mišel Karter imala je 17 godina kada je u maju 2014. godine 18-godišnji Konrad Roj pronađen mrtav usled trovanja ugljenik-monoksidom.

Karterova je Roja SMS porukama podsticala da oduzme sebi život.

- Sad je pravo vreme i spreman si... samo to napravi dušo - napisala mu je na dan kada se ubio.

Suđenje se intenzivno pratilo na društvenim mrežama zbog sadržaja njenih poruka.

- Ne smeš da razmišljaš o tome. Jednostavno to moraš da uradiš. Rekao si da ćeš to to da uradiš. Ne razumem zašto to nećeš - napisala mu je u jednoj od poruka.

Advokat Džozef Kataldo tvrdio je tokom suđenja da je Roj bio odlučan u svojoj nameri i da nijedna poruka njegove klijentkinje to ne bi mogla ništa da promeni. Dodao je da je Mišel u početku pokušala da razuveri Konrada i da ga nagovori da treba da potraži profesionalnu pomoć, ali da je kasnije podržala njegov plan. Kataldo je takođe tvrdio da su reči iz SMS poruka zaštićene pravom na slobodni govor.

foto: AP

Sudija Monic se prilikom izricanja presude fokusirao na to da je Karter Roju rekla da "treba da se vratiti u svoj auto" nakon što je ovaj iz njega izašao i rekao joj da se boji. Dodao je da je to bilo "obesno i bezobzirno ponašanje".

Mišel i Konrad prvi put su se upoznali na Floridi 2012. godine, ali su se nakon toga videli tek nekoliko puta. Njihova se komunikacija uglavnom svodila na SMS poruke. Oboje su se tokom života mučili s depresijom - ona se lečila zbog anoreksije, a Roj je i ranije pokušavao da se ubije.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.